Foto:

Transferrecord

  Column

Terwijl de vrouwen in Frankijk strijden voor glorie op het WK maakt PSV zich stilletjes op voor het nieuwe seizoen. De transfercarrousel draait inmiddels op volle toeren en de contouren van het vernieuwde PSV worden langzamerhand zichtbaar.

Duidelijk is dat de Eindhovenaren hoog inzetten om een topverdediger aan te trekken. Dit is ook broodnodig gezien het vertrek van Daniel Schwaab. Een Braziliaanse Serviër staat momenteel bovenaan de wensenlijst van John de Jong. Zijn naam is Lyanco Vojnovic, maar het is nog maar de vraag of zijn werkgever Torino bereid is om de stopper van de hand te doen. Ruim een jaar geleden telde die club ruim tien miljoen euro neer voor het talent. Echter, door tal van blessures heeft hij zijn belofte nog niet in kunnen lossen. Nu Vojnovic weer fit is willen de Italianen vooralsnog niks weten van een transfer. Dat de Eindhovenaren kijken naar een verdediger met een waarde van om en nabij de tien miljoen euro geeft aan dat ze bereid zijn flink te investeren in het elftal.

Het zal ook moeten, want een goed verdedigend centrum is cruciaal wil je nationaal meedoen om de prijzen en internationaal enige rol van betekenis spelen in de Champions League. Om die investering te kunnen doen, moet er echter eerst flink verkocht worden. Napoli schijnt momenteel de belangrijkste gegadigde te zijn voor Lozano. Er wordt volop gespeculeerd over een op handen zijnde transfer van om en nabij de vijftig miljoen euro. Dat zou een transferrecord betekenen voor PSV,. Echter betekent dit niet dat er zomaar vijftig miljoen kan worden bijgeschreven op de bankrekening.

Er zijn kosten voor zaakwaarnemers en doorverkooppercentages aan zijn oude club CF Pachuca, variabele bonussen en ongetwijfeld zal het transferbedrag in termijnen worden uitbetaald. Wanneer PSV een bedrag over weet te houden van vijftien tot twintig miljoen, zou dat mooi zijn. Een aantrekkelijk potje om de verdediging te versterken en wellicht te investeren in een transfervrije topper. Hopelijk geeft Arjen Robben komende week zijn ja-woord.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden