Foto:

Uitverkocht

  Column

The Nations League is achter de rug en de spelers van PSV kunnen eindelijk op vakantie. Alleen strijdt Guti met Mexico nog voor de Gold Cup. Daar heeft de middenvelder een basisplek, dus zal Van Bommel hem eens aandachtig moeten bekijken met het oog op het volgende seizoen.

Ondertussen blijft de soap rondom Bergwijn maar voortduren. Zelf gaf de speler aan pas na het toernooi met Oranje na te denken over zijn toekomst. Hierbij hield hij zich als een ware politicus op de vlakte, alle opties openhoudend. Hij wil gewoon kijken waar hij volgend seizoen de meeste kans maakt om zich te ontwikkelen. Of dat nu bij PSV, Ajax of het buitenland is, moet nog worden bezien. Dat hij nog één seizoen in Eindhoven als een reële optie beschouwt, is een meevaller. Veel zal echter afhankelijk zijn van de selectie die John de Jong gaat samenstellen. De spelers weten van elkaar echt wel wie op het welk lijstje prijkt: vertrekken of blijven. Bergwijn wil volgend seizoen gewoon Champions League spelen en dus moet hij het gevoel hebben dat dit met de nieuwe selectie mogelijk moet zijn, anders gaat hij verder kijken.

Ajax heeft wat dat betreft betere troeven in handen. Zij hebben hun selectie al op een aantal posities versterkt en als er niet veel spelers vertrekken dan zijn ze volgend jaar weer de huizenhoge favoriet voor de titel. Er kan echter ook een heuse Exodus op gang komen, waarbij alle toppers zoals van de Beek, de Ligt, Ziyech en Neres hun heil zoeken in de top van Europa. Dan wordt een vertrek richting Amsterdam natuurlijk een stuk onaantrekkelijker voor de aanvaller van PSV. Het zal me dus ook niet verbazen dat een eventuele transfer van Bergwijn pas plaats gaat vinden vlak voor de start van de nieuwe competitie. Het wordt hoe dan ook een boeiende transferwindow: de belangrijkste voor PSV in jaren. De supporters hebben er onvervalst vertrouwen in, aangezien de beschikbare seizoenkaarten in een mum van tijd waren uitverkocht.

Meer berichten