Foto:

Aanhaken?

  Column

Het voetbalseizoen in Europa zit er op. De kampioenen zijn bekend en de tickets voor Europees voetbal zijn verdeeld. Voor PSV wacht een loodzwaar begin met liefst drie voorrondes om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

De KNVB heeft geleerd van de fouten van vorig jaar en nu al bekend gemaakt dat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een dag wordt vervroegd om zo de Eindhovenaren meer tijd te gunnen ter voorbereiding op het cruciale Europese treffen. In welke samenstelling de ploeg van Mark van Bommel zal aantreden is nog in nevelen gehuld. Veel zal afhangen van het feit of de transfers van Lozano en Bergwijn plaatsvinden. Dat bepaalt immers hoe vol het transferpotje van John de Jong zal zijn. Er is wel contact gelegd met eventuele vervangers.

Zo zoemt de naam van Steven Berghuis rond in het Philips Stadion. De grillige vleugelaanvaller van Feyenoord heeft bewezen in de eredivisie goed te zijn voor de nodige doelpunten en assists. Maar hij staat ook bekend vanwege zijn wispelturige gedrag die hem vaak de gele kaarten oplevert. Bovendien is de aanvaller op leeftijd, waardoor hij weinig restwaarde vertegenwoordigt. Wat betekent dat de miljoeneninvestering nooit wordt terugverdiend. Iets wat PSV zich eigenlijk niet kan permitteren. Met Pereiro en Romero heeft de club al een kleine 20 miljoen geïnvesteerd die bijna is verdampt. In de ratrace met Ajax is de enige manier voor PSV om de Amsterdammers enigszins in het zicht te houden een positieve transferbalans en deelname aan de Champions League.

De komende maanden zijn dus cruciaal voor de Eindhovenaren. Het wordt aanhaken of voorlopig afhaken. Aan John de Jong de taak om zich te profileren als waardig opvolger van Marcel Brands. In de vorige transferzomer keek commissaris Frank Arnesen nog mee over zijn schouder, nu moet hij het alleen doen. Erg benieuwd of hij de fans weet te verrassen met enkele topaankopen. Bovenaan het lijstje moet Arjen Robben staan, met hem aan boord is hij al een eind op weg.

Meer berichten