Foto:

Keuzes

  Column

In alle rust werkt PSV momenteel toe naar de laatste twee wedstrijden van de competitie. Na zeventien 'rustdagen' zal de selectie ongetwijfeld topfit zijn voor het slot van het seizoen.

Zelf twee keer winnen en hopen dat Ajax iets laat liggen: dat is het scenario wat moet leiden tot prolongatie van het landskampioenschap. Aangezien de geblesseerde Hirving Lozano de rest van het seizoen is uitgeschakeld, is het interessant om te zien wat voor keuzes Van Bommel gaat maken. Kiest hij voor Gakpo als logische vervanger en laat hij de rest van het elftal in tact? Of gaat hij de boel omgooien en zet hij Malen op de flanken en de Jong in de spits en geeft hij Guti, Ihattaren of Pereiro een kans? Tegenstander AZ wil zelf graag voetballen.

Het versterken van het middenveld zou een logische keuze zijn. Anders heb je kans dat je op een gegeven moment overlopen wordt in het winderige stadion de Alkmaarders. De Amsterdammers ontvangen FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena. Hopelijk weet de kleine generaal zijn oude club PSV een dienst te bewijzen door te stunten in de hoofdstad. Met de snelheid van Kerk en een getergde ex-Ajacied Bazoer kan er wellicht een verassing in zitten. Het is te hopen dat de Amsterdammers vermoeid uit de halve finale van de Champions League komen en dat ze in gedachten al met de cup met de grote oren door de grachten varen.

Alleen dan is er kans op puntverlies, want als je naar de huidige vorm van Ajax kijkt, dan is er op voorhand weinig eer te behalen. Wanneer Ajax op hoog tempo de bal laat rondgaan dan is bijna iedere ploeg kansloos. Toch zal de trainer van PSV nog vaak terugdenken aan de wedstrijd in Amsterdam, die helaas werd verloren. Bij een stand van 1-1 en een tegenstander die met tien man staat, had je de wedstrijd moeten beslissen. Door niet vol op de aanval te gaan loop je nu achter de feiten aan en heb je het kampioenschap niet in eigen hand. Hopelijk heeft onze coach lering getrokken uit het verleden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden