Foto: Marjolein van Hoof

Cloud

  Column

En weer krijgen we er een vreetschuur bij: Burger King. Deze vestiging zou moeten verrijzen aan de Hermanus Boexstraat in het pand van de failliete Intertoys. Ongetwijfeld geen eettent waar je een glaasje havermelk kunt kopen.

Havermelk? Ja, de nieuwe trend in Amsterdam en ook bij verschillende broodjeszaken in Eindhoven te verkrijgen. Havermelk, zo vernam ik via Google, bestaat uit havermout en water dat in een blender verandert in een melkachtige vloeistof. De 'melk' is rijk aan vitamine B en dat is weer goed voor onze energie. Een energiek leven: dat willen we natuurlijk allemaal. Journalist Jan Mulder gaat een stapje verder. Afgelopen week keek ik naar de eerste aflevering van zijn visie op het eeuwige leven. Hiervoor had hij een interview met een Engelse futuroloog, die beweert dat mensen in 2050 hun geest via de cloud kunnen laten voortleven, wanneer het lichaam het begeeft.

Eeuwig leven? Ik moet er niet aan denken. Je geest in the cloud? Ik ben het eens met Kees van Kooten die in deze aflevering een dergelijk leven bestempelt als eenzaam. Leven als een robot, weliswaar met je eigen geest, maar zonder de kenmerkende uiterlijkheden die ieder mens zo speciaal maken. Het zijn futuristische voorspellingen, maar door veel gelovigen wordt ook geloofd dat na onze dood de geest blijft voortleven. De dood te slim af zijn? Het gaat mijn pet te boven. Terug naar het heden en naar onze stad. Waarbij ik iedereen zal afraden om de Vestdijk tussen het Pullman hotel en het station te nemen.

Zowel auto's als fietsers kunnen er doorheen. En wat gaat er nu eigenlijk met de binnenstad gebeuren? Wordt deze weer toegankelijk voor fietsers? Ik hoop het. Fietsend het centrum door moet echt een prioriteit worden. Te meer omdat de parkeertarieven in Eindhoven werkelijk de pan uitrijzen. Afgelopen zondagmorgen parkeerde ik aan de voet van de St. Jan mijn auto, helemaal voor nop! In Eindhoven betaal ik vanaf 09.00 uur ruim drie euro! Hoe zit dat trouwens straks in the cloud? Parkeergeld voor je geest?

Meer berichten