Foto:

'Grabthepussy'

  Column

Voor een habbekrats je servies aanvullen of je garderobe uitbreiden. Op Koningsdag kunnen koopjesjagers hun slag slaan en slimmeriken een centje bijverdienen. Voor de meeste mensen geldt echter dat de nationale feestdag, waarop onze koning zijn verjaardag viert, aanleiding is om rigoureus de bezem door die spullen te halen die toch niet gebruikt worden, maar wél bewaard worden.

Overvloed, dat is het sleutelwoord van deze tijd. Kringloopwinkels barsten uit hun voegen, maar om voor een appel en een ei iets unieks op de kop te tikken, daar heb je toch echt Koningsdag voor. Zelf mag ik ook graag snuffelen tussen al datgene wat op straat verkocht wordt. Echt nodig heb ik niets, dus alles wat straks in mijn tas verdwijnt, zijn impulsaankopen en dient meestal als verfraaiing voor de tuin of ergens in het huis. Maar hoe super zou het zijn, wanneer je nu echt iets heel bijzonders op de kop weet te tikken.

Een schilderij bijvoorbeeld dat bij Kunst en Kitsch opeens tienduizenden euro's waard blijkt te zijn, terwijl je het voor pakweg een tientje hebt aangeschaft. Amersfoort is dit jaar de plek waar de Koninklijke familie onthaald wordt. En natuurlijk moet dit voor iedereen een geweldige dag worden en als stad wil je je uiteraard onderscheiden. Nou dat gaan ze doen met allerlei activiteiten waarbij de actie grabthepussy wel het meest in het oog zal springen. Tijdens Koningsdag kunnen bezoekers in De Nieuwe Stad, een bedrijventerrein in het Oliemolenkwartier in Amersfoort, poesjes grijpen uit een ouderwetse grijpmachine. De poesjes zijn gebreid door dames van de breiclub Steek voor Steek in Leusden en hebben allemaal de naam Willie gekregen.

Tja, en natuurlijk zal deze attractie ruim onder de aandacht van de koning en zijn gezin worden gebracht. Voor fotojournalisten tevens hét moment om een hilarische foto te schieten. Ik denk dat onze koning het wel een leuke actie zal vinden, maar of dit nu cachet geeft aan ons koningshuis?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden