Foto:

Kick and rush

  Column

Waar PSV vorige week verzuimde om de titelrace te beslissen, kreeg de club afgelopen weekend de deksel op de neus in Arnhem. De Eindhovenaren zijn vanaf nu achtervolger in plaats van koploper en hebben het landskampioenschap niet meer in eigen hand. Eeuwig zonde, want ook tegen Vitesse lagen er voldoende kansen om de wedstrijd over de streep te trekken.

Er moet dan echter wel gewoon gevoetbald worden en geen kick and rush gespeeld worden zoals een veredelde derde divisieclub uit Engeland. Pereiro en Ihattaren hadden beiden na afloop van de wedstrijd last van een stijve nek, omdat ze de ballen maar over zich heen zagen vliegen. Het lijkt erop dat het elftal bij een achterstand automatisch de bal maar naar voren peert, op zoek naar Luuk de Jong. En dat de ploeg maar hoopt en bidt dat de bal een keer goed valt. Het is PSV onwaardig en zo onnodig omdat de rood-witten genoeg technische voetballers hebben om het gewoon via combinatievoetbal te proberen.

Nu er nog vijf wedstrijden te spelen zijn, moet van Bommel eens kritisch naar zijn elftal kijken. Sinds de winterstop bakken Rosario en Hendrix er niks van en toch staan zij altijd op het veld. Geef bijvoorbeeld Guti eens een kans, want hij brengt wel de nodige dreiging en creativiteit vanaf het middenveld. Het zal nodig zijn want naast de punten zullen er vooral veel goals moeten worden gemaakt. De aankomende twee thuiswedstrijden tegen De Graafschap en ADO vormen daarvoor de ideale gelegenheid. Beide duels moet je met veel goals verschil winnen, wil je nog een theoretische kans hebben om Ajax in het vizier te houden op het gebied van het doelsaldo. Daarnaast moet je vooral hopen dat de ploeg van Ten Hag, gezien het drukke programma, een steekje laten vallen.

Ook speelt Ajax nog op bezoek bij De Graafschap, en iedereen weet wat daar eerder gebeurd is. Ook moeten ze nog naar de Euroborg in Groningen, altijd lastig. Dan moet je echter zelf wel alles winnen en dat zal nog lastig genoeg worden.

Meer berichten