Foto:

Tactiek

  Column

Geheel onnodig heeft PSV verloren in Amsterdam. Het had eigenlijk de wedstrijd moeten worden waarin de definitieve knock-out zou worden uitgedeeld aan Ajax. Het liep echter anders en dat is eeuwig zonde.

Het begon allemaal met de angstige tactiek van Mark van Bommel. Waar de buitenwacht vooraf vooral discussieerde over het feit of Ihattaren of Pereiro zou moeten spelen, besloot de coach van PSV doodleuk Sadilek op te stellen. Hierdoor stonden er maar liefst drie verdedigende middenvelders in het veld, waardoor er geen enkele dreiging kwam vanuit de middelste linie. Door deze defensieve keuze speelde het middenveld bijna tegen de eigen verdediging aan waardoor er een heuse muur werd gebouwd om Ajax buiten het strafschopgebied te houden. Dit lukte vrij aardig, echter kwam je door deze defensieve tactiek steevast tekort in aanvallend opzicht

. Waarom niet gewoon van eigen kracht uitgaan en de Amsterdammers op eigen veld afjagen?! In de heenwedstrijd in Eindhoven bleek dat ze dan uitermate kwetsbaar zijn. Ook Heracles en Feyenoord hanteerden eenzelfde tactiek en bliezen Ajax van het veld. Juist als je vijf punten voorstaat en vrijuit kan voetballen zou een dergelijke tactiek uitkomst kunnen bieden. Met de borst vooruit spelen als een kampioen en de uitdager afbluffen in huis. Dan maak je een statement en toon je aan de ware kampioen te zijn. In plaats daarvan werd er dus gekozen voor een laffe tactiek. Geheel in de lijn van zijn schoonvader Bert van Marwijk.

De twee punten voorsprong kunnen nog steeds voldoende zijn voor de titel. Echter weet je nu dat je geen enkele misstap meer kan maken. Ajax ruikt bloed en heeft een beter doelsaldo. PSV moet dus beschikken over stalen zenuwen wil de club de schaal bemachtigen. De komende week speelt PSV tegen PEC Zwolle en Vitesse. Hopelijk durft de coach nu wel voor een aanvallende tactiek te kiezen. Voor Ihattaren en Pererio is het mosterd na de maaltijd. Zij balen nog steeds van de topper tegen Ajax in de wetenschap dat zij de wedstrijd hadden kunnen beslissen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden