Foto:

Uiterlijk

  Column

De kogel is door de kerk! Oud-wethouder Mary-Ann Schreurs is officieel gebrouilleerd met haar politieke partij D66 en bezet nu een eenmansfractie in de gemeenteraad.

Mary-Ann was en is nog steeds een bijzondere verschijning in het Eindhovense college. Deze voormalige politieke lijsttrekker heeft zowel tijdens haar twaalfjarig wethouderschap alsmede gedurende haar raadslidschap heel wat stof doen opwaaien. Een flamboyante verschijning, steeds verrassend en on-Eindhovens: zo kun je Mary-Ann gerust omschrijven. Als alleenstaande moeder en tevens wethouder schroomde zij niet om bij officiële gebeurtenissen haar zoontje mee te nemen, die dan soms ook duidelijk aanwezig was. Haar toespraken waren veelal wazig en chaotisch en dat veroorzaakte vaak onrust bij luisteraars, want waar heeft ze het allemaal over, vroeg menigeen zich af.

Ook haar kledingkeuze baarde vaak opzien. Geen keurige plooirok, parelkettinkje of grijze blazer voor deze geboren Amsterdamse. Nee, Mary-Ann verscheen geregeld in door studenten van de Design Academy gemaakte kledingstukken en dito sieraden. Deze slimmerik heeft Eindhoven vooral als Designstad op de kaart gezet. Eigengereid en niet bang voor een nat en verwaaid kapsel ploetert zij op haar fiets door de stad. Die gedrevenheid en no-nonsenshouding heb ik altijd in haar bewonderd. Maar ja, als je geen eendagsvlieg bent, maar opvalt, dan ben je ook vaak de klos.

Zo las ik afgelopen week in het ED een artikel waarin enkele expats hun beklag deden over de gastvrijheid van cafés op het Stratumseind. Portiers zouden zich schuldig maken aan racisme en expats de toegang weigeren puur alleen vanwege hun etnische afkomst of huidskleur. Hun conclusie was dan ook dat Eindhoven voor hen niet de stad is, waarin zij zich willen vestigen. Ik herken me helemaal niet in het gedrag waaraan deze uitsmijters zich blijkbaar schuldig maken. Relschoppers de deur wijzen is een goede zaak. Maar expats, omdat ze er anders uitzien?

Belachelijk!

Meer berichten