Foto:

Overrompelen

  Column

De wedstrijd van het jaar staat op het programma voor PSV! Weten de Eindhovenaren te winnen dan is de voorsprong maar liefst acht punten met nog maar zeven wedstrijden te spelen. Prolongatie van het landskampioenschap is dan een kwestie van tijd.

De Amsterdammers zullen dan ook alles op alles zetten om dit scenario te voorkomen. Er zal sprake zijn van een heksenketel waarbij de ploeg gedragen wordt door het thuispubliek zoals normaliter het geval is bij 'Europese' wedstrijden. Dit maakt de opgave voor de mannen van Mark van Bommel uitermate lastig. Want op deze speciale avonden haalt het elftal van Erik ten Hag een erg hoog niveau. PSV heeft deze jaargang nog niet zo goed kunnen presteren, dus zal er een goed doortimmerd strijdplan moeten worden verzonnen. De kwetsbaarheid van Ajax is tegelijkertijd de grote kracht.

Ze proberen namelijk te allen tijde de voetballende oplossing te zoeken. Als je vroeg gaat storen in de opbouw en je zorgt dat Frenkie de Jong, de centrale verdediging en de keeper het voetballen onmogelijk gemaakt wordt dan kan je ze pijn doen. Dit betekent dat voor het middenveld en aanval van de Eindhovenaren een sleutelrol in het verschiet ligt. Zij moeten namelijk agressief doordekken en er bovenop zitten. Heracles, AZ en Feyenoord hebben wat dat betreft een blauwdruk achtergelaten om de Amsterdamse machine te kraken. De spelers moeten dan ook met zijn allen achter dit strijdplan staan en dit vol enthousiasme implementeren.

Alleen dan maak je kans tegen Ajax. Echt een typische wedstrijd voor Lozano om te schitteren. Hier kan hij aantonen dat hij klaar is voor een stapje hogerop. Alle scouts zullen de wedstrijd aangrijpen om het kaf van het koren te scheiden. Chuckie zal dan ook gebrand zijn om te laten zien dat hij de ster van de competitie is. Erg benieuwd om te zien of hij net als voormalige PSV-toppers als Robben, Van Nistelrooy en Nilis het verschil kan maken. Met de vorm zit 't snor, want ook in Mexico scoorde hij vorige week.

Meer berichten