Foto:

Doortastendheid

  Column

PSV heeft na de zakelijke overwinning van vorige week ook een routinematige zege behaald tegen NAC. De einduitslag was wederom een magere twee nul waardoor Ajax verder uitloopt op basis van het doelsaldo.

De Eindhovenaren moeten dus de puntenvoorsprong koesteren anders kunnen ze het kampioenschap op hun buik schrijven. Grote uitblinker van de roodwitten was de piepjonge Ihattaren. Hij voetbalt zo eenvoudig en met veel rust aan de bal, dat hij oogt als een routinier. De volgende stap in zijn ontwikkeling is dat de jonge nummer tien wat meer rendement voor het doel gaat leveren. In de eerste helft verstuurde hij diverse prachtige steekpasjes die helaas geen goal opleverden. In de tweede helft gaf hij na een knappe passeeractie een panklare voorzet af op Luuk de Jong die koel binnenkopte.

Helaas keurde de VAR de goal af na vermeend buitenspel waardoor het feest niet doorging. Desalniettemin is voor de liefhebber inmiddels duidelijk dat PSV een echte potentiële topspeler in huis heeft. Heel goed van technisch directeur John de Jong dat hij meteen het contract heeft opengebroken en verlengd heeft met de maximale contractduur van drie jaar voor een speler die jonger is dan achttien jaar. Erg slim met het oog op de toekomst aangezien hij tientallen miljoenen transferwaarde kan vertegenwoordigen. Wat dat betreft kan de commercieel directeur Frans Jansen een voorbeeld nemen aan de doortastendheid van technisch directeur John de Jong.

We zitten nu namelijk al in maart en er is nog steeds niks bekend over de nieuwe hoofdsponsor die volgend seizoen op het shirt moet prijken. Lintjes doorknippen, op zakenreis gaan naar Mexico en bestaande sponsorcontracten verlengen kan iedere commerciële medewerker. Zijn echte lakmoesproef is het binnenhalen van een bedrijf dat minimaal de jaarlijkse bijdrage van Energie Direct gaat evenaren. De economie draait als een tierelier en sportief gaat het ook voor de wind. Er moet dus munt geslagen worden Frans, er gelden geen excuses.

Meer berichten