Foto:

Eindhovenaar

  Column

Na drie weken op rij puntverlies heeft PSV met een zakelijke overwinning een einde gemaakt aan de negatieve reeks. Opvallend genoeg kregen Ihattaren en Sadilek het vertrouwen boven Gutiérrez en Pereiro. Ze speelden beiden naar behoren en daarmee tonen ze aan dat de jeugdopleiding van PSV echte talenten kan opleiden.

Een groot compliment voor de trainer dat hij puur kijkt naar de prestaties op het veld en niet naar de transfersom die een speler vertegenwoordigt. Want met Ramselaar, Romero, Pereiro en Gutiérrez zit er een slordige dertig miljoen euro op de reservebank. De jeugdspelers van PSV grijpen momenteel de macht. De komende weken zal blijken of ze het verschil kunnen maken in de titelstrijd. Tegen NAC kan het komend weekend worden warmgedraaid, een mooi moment om te werken aan het doelsaldo.

Door de schorsing van Lozano zal waarschijnlijk Gakpo of Malen met een basisplaats beloond worden. Sinds de winterstop oogt het aanvalsspel wat voorspelbaar, waardoor het makkelijk te verdedigen is. Het belangrijkste euvel is het te lage baltempo dat er wordt gehanteerd. Rosario is normaliter de accelerator op het middenveld, die met slimme steekpasses een man-meersituatie creëert. Hij speelt nu even wat minder, maar de coach blijft hem het vertrouwen geven.

Wat dat betreft kan er een voorbeeld genomen worden aan koning carnaval Romario. De Braziliaan stond er altijd op de belangrijke momenten met prachtige goals. De beste speler die PSV ooit gehad heeft volgens velen. Vorige week stond hij op een praalwagen, omringd door vrouwelijk schoon. Je zag aan zijn guitige glimlach en zijn pretoogjes dat hij genoot. Aan de ene kant natuurlijk van het spekken van zijn bankrekening, maar aan de andere kant ook van het in de spotlights staan. Na al die jaren is het prachtig dat je nog steeds erkenning en liefde krijgt van de Eindhovenaren. Hij straalde en voelde zich thuis, Romario is een echte Eindhovenaar.

Meer berichten