Foto:

Angstgegner

  Column

Van Bommel oreerde vorige week dat PSV beter speelt dan voor de winterstop. Toch is het zo dat de ploeg maar punten blijft morsen in uitwedstrijden. Het team speelt veel te slap waardoor het continu achter de feiten aanloopt.

Lozano en Bergwijn hebben het vizier niet meer op scherp, de backs stomen minder vaak op, het middenveld mist iedere vorm van creativiteit en achterin lopen ze weleens te slapen terwijl ze voor de winterstop klaarwakker waren. PSV moet echt uit een ander vaatje tappen, anders verdwijnt de voorsprong op Ajax als sneeuw voor de zon. Daarom is het goed dat van Bommel zijn sterspeler Lozano in de rust wisselde. Even de verhoudingen op scherp zetten in de kleedkamer kan weleens zorgen voor hernieuwde concentratie en verbetenheid.

Zeker met de belangrijke thuiswedstrijd tegen Feyenoord in het verschiet. De Rotterdammers zijn al het gehele seizoen dolende, maar wisten wel al tweemaal te winnen van PSV. Een echte angstgegner voor dit elftal, dus de mannen moeten aan de bak. Als je drie punten pakt, kun je enigszins ontspannen toewerken naar de allesbeslissende topper op 31 maart in de Johan Cruijff Arena. Misschien kan de trainer eens een keer verrassen en het basisteam drastisch veranderen. Laat Gakpo, Ihattaren en Malen eens vanaf de aftrap beginnen in plaats van bij een hopeloze achterstand.

Doe in ieder geval iets en zet de boel op scherp. De laatste twee wedstrijden waren PSV-onwaardig en dat mogen de voetballers die altijd in de basis elf staan best eens weten. Aangezien de trainingen tegenwoordig achter slot en grendel plaatsvinden kunnen de supporters deze boodschap niet meer op een echte Eindhovense manier overbrengen. Dus is het de taak van de technische staf om de boel wakker te schudden. Het is de eerste echte test voor de trainer, nadat hij eigenlijk het hele seizoen de wind mee heeft gehad.

Nu kan hij laten zien dat hij daadwerkelijk de toptrainer is die iedereen denkt in hem te zien. De prijzen worden immers in de lente verdeeld en niet in de winter.

Meer berichten