Foto:

Kijkje in mijn leven

  Column

Elke week probeer ik in dit korte stukje een kijkje te geven in mijn leven. Als individu, als politicus en als bestuurder van deze geweldige stad. In de voorbije jaren denk ik dat de diversiteit van het leven, met de bijbehorende ups en downs, redelijk goed aan bod is gekomen. Soms zou ik willen dat een camera stiekem opnames maakte, om de veelkleurigheid van mijn dagen nog beter te kunnen delen.

Vorige week had ik zo'n dag, waarvan ik u de film zou willen laten zien. Het begon met de directeur van een groot internationaal bedrijf in Eindhoven, een gedeputeerde van de Provincie en een aantal mensen uit de bouwwereld. We bespraken hoe we de handen ineen kunnen slaan, om de bouw van woningen te versnellen. Binnenkort ga ik daar met de minister over verder praten. Daarna had ik overleg met collega-wethouders uit onze regio, over hoe we mensen die aan de kant staan mee kunnen laten doen. Er zijn veel vacatures, maar tegelijk zitten er veel mensen in de bijstand.

De uitdaging is om iedereen mee te laten delen in de welvaart van onze succesvolle regio. Een lunchafspraak volgde, met een raadslid waarmee ik het over integratie en diversiteit vaak niet eens ben. We zochten samen naar waarom hij zo kritisch is over de multiculturele samenleving en waarom ik vind dat hij daarmee mensen tekort doet. We kwamen er niet helemaal uit, maar we begrijpen elkaar iets beter. Om de dag te vervolgen met een aantal wijkbezoeken aan 't Hool, Oud Woensel en Drents Dorp, met heel positieve energie van actieve bewoners.

Tussen de bezoeken door bezocht ik Wilma, die haar hele huis vol heeft staan met spullen bedoeld voor mensen die het hard te halen hebben. Ik hielp haar om restant-brood van een bakkerij eerlijk te verdelen over zakken voor een handvol gezinnen, die na mijn bezoek langs kwamen om het op te halen. Van groot tot klein, van hartverwarmend tot vrij abstract. Alles komt op zo'n dag bij elkaar. Ik voel me dan zo bevoorrecht om wethouder te mogen zijn in mijn stad, dat is niet te filmen!

Meer berichten