Foto:

Liefde

  Column

Rijk worden, het is voor velen een droom. In Valkenswaard was die droom voor een lottospeler bijna uitgekomen. Bijna, want op het laatste moment cancelde de koper zijn aankoop.

Doordat de verkoper er niet in slaagde de koop ongedaan te maken, belandde het lot in de prullenmand. Hoe onfortuinlijk kun je zijn. Wanneer je er een kansberekening op los zou laten dan geloof je je ogen niet. Maar ja, soms gebeurt het onmogelijke toch. Dan neemt het leven een wending die je niet voorzien had. Zoals bij bokser Rudy Lubbers. Deze talentvolle sporter die eens bejubeld werd, leidde de laatste jaren een armzalig bestaan. Samen met een aantal zwerfhonden en zijn vrouw woonde hij in Bulgarije in een oude vervallen bestelbus. De bus kan niet winddicht worden afgesloten en er zijn geen sanitaire voorzieningen.

Een spontaan opgezette hulpactie is er debet aan dat Rudy nu weer op krachten kan komen en zijn vrouw de medische zorg krijgt die ze nodig heeft. Soms hebben mensen gewoon even een helpende hand nodig om uit de misère te komen of het net iets beter te krijgen. Zoals papa Jay bijvoorbeeld. Deze gescheiden vader met vijf kinderen deed mee aan een televisieprogramma over grote gezinnen. In zijn eentje voedt Jay zijn vijf koters op. Hij is geduldig, soms streng, hij heeft gevoel voor humor, maar wat vooral opvalt is dat deze vader ontzettend veel liefde voor zijn kinderen voelt. Zij staan bij hem centraal en hij wil dat zij het goed hebben.

Dat ze kunnen sporten, af en toe op vakantie kunnen gaan en wie weet later studeren. Papa Jay heeft een vast inkomen. Toch valt het hem moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Ook hier bood iemand de helpende hand door spontaan een inzamelingsactie te starten. Het resultaat? Een cheque van ruim 90.000 euro voor deze alleenstaande vader. En, zo laat de uit Etten-Leur afkomstige initiatiefnemer weten, dit is nog maar het begin van een boek dat als titel Liefde heeft gekregen en meer mensen een helpende hand wil aanreiken. Ik krijg er een warm gevoel van, u ook?

Meer berichten