Foto:

Ruwe diamant

  Column

Wat eigenlijk de middag zou moeten worden van Donyell Malen werd uiteindelijk de grote dag van Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren. Malen mocht eindelijk eens vanaf de aftrap laten zien wat hij waard was.

Hij speelde echter ongelukkig: hij leed veelvuldig balverlies, koos slecht positie en maakte domme onnodige overtredingen waarbij hij zelfs aan een rode kaart ontsnapte. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Mark van Bommel in de rust ingreep en de aanvaller wisselde voor de jonge talentvolle Eindhovenaar Gakpo, die al sinds de F-jes bij PSV speelt. Het product van de eigen jeugdopleiding speelde gretig, met flair en een natuurlijke drang naar de goal. Zijn goal en zijn assist doen veel goeds beloven voor de nabije toekomst. Het was precies wat de ploeg nodig had om de wedstrijd in het slot te gooien tegen Fortuna Sittard.

Het bewijst eens te meer dat de trainers en jeugdscouts op de Herdgang de laatste jaren goed werk afleveren door een rits aan talenten te produceren die mee kunnen in het eerste elftal. Tegen de Limburgers stonden maar liefst dertien zelfopgeleide spelers op het wedstrijdformulier. Een ongekend hoog aantal voor een club die altijd in de media wordt weggezet als 'koopclub'. Bovendien mocht het kroonjuweel van de club, Ihattaren, ook nog zijn kunstjes vertonen in de tweede helft. De pas 16-jarige middenvelder voetbalt ontzettend makkelijk en heeft een prachtige trap in zijn linkerbeen.

Bovendien heeft hij een perfecte functionele techniek waardoor hij meester over de bal is. Deze ruwe diamant kan zeker weleens uitgroeien tot een topspeler. Als ze in de huidige markt 86 miljoen euro betalen voor een middenvelder die amper vijftig wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld, wat is dan de potentiële marktwaarde van Ihattaren?! Aan John de Jong de taak om als de wiedeweerga het huidige contract open te breken. Hij is de natuurlijke opvolger van Pereiro en de toekomstige nummer 10 van PSV. Het is een speler waar de fans in de komende jaren voor naar het stadion gaan.

Meer berichten