Foto:

Blamage

  Column

PSV heeft zich afgelopen weekend geblameerd tegen de veredelde amateurs uit Emmen. Ondanks een groot veldoverwicht leken de Eindhovenaren een tandeloze tijger. Ze weigerden de genadeknap uit te delen aan de tegenstander die, behoudens een maximale inzet, voetballend gezien onmachtig was.

Het toppunt was dat er op een gegeven moment tijd werd gerekt door PSV. Wie dergelijk gedrag vertoont op het veld verdient de deksel op de neus. Gelukkig lopen ze bij Ajax over van zelfoverschatting. Ongeconcentreerd en vol misplaatste arrogantie dachten ze de winst al binnen te hebben. Uiteindelijk hadden ze zelfs de twaalfde man Serdar Gözübüyük nog nodig om een gelijkspel over de streep te trekken. De scheidsrechter presteerde het namelijk om zelfs na ingrijpen van de VAR een overduidelijke strafschop niet toe te kennen.

In mijn ogen een grote schande vergelijkbaar met de actie van Danny Makkelie een aantal jaren geleden in de wedstrijd tegen FC Utrecht, toen hij in de slotminuten Ajax een penalty gaf. Wat is het toch met scheidsrechters in de Johan Cruijff Arena? Zijn ze geïntimideerd door de sfeer, stiekem supporter of spelen er andere zaken een factor? Het zaakje stinkt. In een kampioensrace waarin beide ploegen verwikkeld zijn in een nek-aan-nekrace, telt ieder detail. Dergelijke cruciale fouten kunnen met alle moderne hulpmiddelen niet zomaar onder het tapijt worden geschoven.

 We hebben niet voor niets een scheidsrechterscommissie in Zeist. Wanneer ook deze heren tot de conclusie komen dat de arbiter onjuist heeft gehandeld, dan zal de sanctie moeten zijn dat Serdar Gözübüyük geen wedstrijd van Ajax of PSV in deze competitie meer mag leiden. In deze tijden waarin het ene matchfixing schandaal na het andere boven water komt, moet je zorgen dat je het zekere voor het onzekere neemt. Zelfs als je de schijn tegen hebt moet je als KNVB ingrijpen, we willen hier namelijk geen Belgische toestanden waar de hele competitie een farce is.

Meer berichten