Foto:

Tandem

  Column

De omstandigheden waren perfect: prachtig weer, voetbalvelden als biljartlakens, subliem hotel, goede trainingen en ook nog een overwinning in een oefenwedstrijd tegen Club Brugge.

Het trainingskamp van PSV moet de basis worden van de titel in 2019. Wat duidelijk werd is dat de Eindhovenaren momenteel barsten van het aanvallend talent. Jongens uit de eigen jeugdopleiding die komend jaar hun kansen moeten grijpen. Gakpo, Piroe, Aboukhlal, Ihattaren en Vertessen staan te trappelen van ongeduld. Ik ben reuze benieuwd wie volgend jaar zijn doorbraak heeft kunnen bewerkstelligen. Soms moet je net dat beetje geluk hebben om in het elftal terecht te komen. Denk bijvoorbeeld aan Jetro Willems, die destijds door de nodige blessures op zeer jong leeftijd vast in het elftal kwam te staan.

Hierdoor mocht hij over een lange periode zichzelf bewijzen en niet zoals gebruikelijk slechts in het veld komen tijdens het slot van de wedstrijd. We gaan het zien in het komend jaar, de potentie bij de jonge garde is er zeker. In het huidige basiselftal zal de trainer momenteel weinig sleutelen voor de wedstrijd tegen FC Emmen. Het enige punt van twijfel is de keuze tussen Pereiro en Guti. Van Bommel kennende besluit hij ongetwijfeld om de Mexicaan in de tweede seizoenshelft het vertrouwen te geven. Voor de winterstop heeft Pereiro ruim de gelegenheid gehad zich onmisbaar te maken. Dit heeft hij nagelaten.

Je moet de nieuwe aankoop dan ook hetzelfde krediet geven als de Uruguayaan, anders verlies je de geloofwaardigheid bij de spelersgroep. Bovendien is de toekomst voor Pereiro bij PSV ongewis, omdat hij nog maar een contract heeft voor anderhalf seizoen. Als zijn contract niet wordt verlengd, dan wordt de aanvallende middenvelder komende zomer verkocht. Dan is het logisch om de voorkeur te geven aan de nieuwe aankoop die PSV in de toekomst moet gaan dragen. Hopelijk zorgt de klik met Lozano er voor dat de Mexicaanse tandem doorslaggevend gaat zijn in de nek-aan-nekrace om het landskampioenschap.

Meer berichten