Foto:

Super!

  Column

Op zondag doe ik altijd boodschappen met mijn vrouw. Het is een gezellig, wekelijks ritueel. Tijdens die afsluiting van het weekend worden we gedwongen om een kijkje te nemen in de komende week. Op welke dagen eten we samen? Wie heeft wat in de agenda staan?

Zo combineren we het nuttige met het aangename. De eerste keer dat we in 2019 boodschappen deden, was wel weer even wennen. De kerstversieringen waren verdwenen, de muziek was weer suf naar de achtergrond verdwenen en alle bijzondere etenswaren waren weggehaald of ergens afgeprijsd in een hoekje gestopt. Weinig mensen die er dan nog naar omkijken. Wat mij opviel: op de plekken waar tot vorige week nog alle caloriebommetjes geëtaleerd stonden, was nu plaats gemaakt voor onze goede voornemens.

Kookboeken met fatburners of low carb-recepten en tips over hoe je een cholesterolarme keuken kunt vullen. Daarnaast kun je voor weinig een balanceboard, een hometrainer of sportkleding kopen. En bij thuiskomst lag er ook nog een aanbieding van een sportschool op mijn deurmat. Het is immers tijd om het jaar goed te beginnen. We gaan allemaal gezonder en gebalanceerd leven. Toch? Tijdens buitenlandse reizen is het ook vaste prik dat ik een supermarkt bezoek. Want je leert een land en de mensen volgens mij het beste kennen als je naar hun supermarkt gaat.

En als dat zo is, wat zegt de switch die wij binnen een week maken dan over ons, de Nederlanders? Dat we een mooie balans zoeken tussen het genieten van het leven en er verstandig mee omgaan? Of worden we beïnvloed door groepsgedrag en marketing? Ik denk van allebei een beetje. Mijn goede voornemen is niet gericht op eten, drinken of bewegen. Maar ik heb me voorgenomen om me nog bewuster te zijn van het leven en van mijn omgeving. Ik wens u allemaal een super, gezond, gelukkig en liefdevol 2019 met veel aandacht voor elkaar. Ik heb in ieder geval heel veel zin om wekelijks een stukje van mijn leven, mijn werk en mijn overdenkingen met u te delen.

Meer berichten