Foto:

Cultheld

  Column

Nicolas Isimat-Mirin heeft PSV verlaten voor de Turkse topclub Besiktas. De goedlachse Fransman speelde in totaal 130 wedstrijden voor de Eindhovenaren en zal altijd herinnerd worden als een cultheld.

Hij komt zo terecht in het rijtje: Petrovic, Addo en Van der Doelen. Geen van allen spelers die onbetwiste basisspelers waren, maar wel worden herinnerd vanwege hun unieke persoonlijkheid. Met zijn ontwapende glimlach en gezonde dosis humor was hij een van de sfeermakers in de selectie. Het grote publiek zal hem vooral herinneren aan zijn fameuze raps die hij op menig kampioensfeestje liet horen. Dit jaar kwam hij zelden aan de bak, zijn laatste wedstrijd was in het eigen stadion tegen AZ. Wat erg wrang voor de publiekslieveling was, dat hij ditmaal regelmatig werd uitgefloten omdat het spel steevast stokte toen hij aan de bal was.

Het meevoetballen is een van de grote tekortkomingen van de centrale verdediger en dat kwam op zijn afscheidswedstrijd pijnlijk aan het licht. Het is precies om die reden dat Mark van Bommel hem dit seizoen niet meer nodig had. Het huidige PSV heeft namelijk behoefte aan een voetballende verdediger die het spel versnelt in plaats van vertraagd. In het verhitte Turkse voetbal komt de verdediger meer tot zijn recht, hopelijk weet hij daar spoedig zijn draai te vinden. Zijn voormalige ploeggenoten werken zich momenteel in het zweet in de felle zon van Qatar. De jeugd krijgt volop kansen van de technische staf en dat is mooi om te zien.

Hopelijk kan het grootste talent uit de jeugdopleiding, Mohammed Ihattaren, snel aanpikken op het hoge niveau en een vaste plek in de selectie afdwingen. Hij zou een goede stand-in kunnen zijn voor Pereiro. Met zijn fluwelen techniek en voetbalinzicht kan hij de ideale aangever zijn voor Bergwijn en Lozano. Van Bommel heeft al aangetoond wars te zijn van reputaties en te selecteren op basis van kwaliteit en prestaties op de training. Wat dat betreft kunnen talenten geen betere trainer wensen. Al belofte bij PSV krijg je alle gelegenheid om je in het elftal te knokken.

Meer berichten