Foto:

Goede voornemens

  Column

De feestdagen zijn achter de rug, de selectie van PSV heeft heerlijk kunnen uitbuiken en kan zich nu gaan opmaken voor de tweede seizoenshelft van de competitie.

Het goede voornemen voor 2019 is ongetwijfeld het met succes verdedigen van de landstitel. Daarvoor mogen de Eindhovenaren geen seconde verslappen aangezien Ajax op het vinkentouw zit. De basis voor de titel moet dit jaar worden gelegd in Dubai waar een pittig trainingskamp zal worden belegd. Normaliter is dit ook het moment voor de technische directeur om knopen door te hakken aangaande de toekomst van diverse spelers. Denk hierbij onder andere aan Hendrix en Pereiro, die tot juni 2020 onder contract staan.

Zij moeten in het komend half jaar hun krabbel zetten onder een nieuwe verbintenis anders moeten ze deze zomer verkocht worden, wil de club nog iets kunnen verdienen aan het tweetal. Daarnaast is er ook een grote groep spelers die zich enorm heeft ontwikkeld in het afgelopen jaar en daarom een nieuw contract verdient aangezien deze groep de sleutelspelers van de toekomst bevat.

Ik heb het dan over de categorie voetballers zoals Rosario en Malen. Tot slot heb je nog de groep spelers die dusdanig goed heeft gepresteerd dat er aan hen getrokken wordt in de komende transferwindow. Bergwijn, Lozano, de Jong en Zoet zullen ongetwijfeld op warme belangstelling kunnen rekenen van de Europese (sub)top. PSV staat er momenteel financieel goed voor dus er is geen enkele noodzaak om spelers van de hand te doen.

Alleen bij bedragen die het clubrecord doen verbreken kan de directie overstag gaan. Wat meer voor de hand ligt is het versterken van de selectie. Guus Hiddink en Fred Rutten zweren bij het aantrekken van vers bloed in iedere transferwindow om zo de spelersgroep op scherp te zetten. Het meest voor de hand liggend zou een aanvallende impuls zijn. Immers na de Jong is Romero de enige centrumspits en hij moet nog alles bewijzen. Een goede vervanger in het geval van een blessure kan het verschil maken in de jacht op de titel.

Meer berichten