Foto:

Stappen zetten

  Column

Nee, er zijn geen miljoenen op mijn bankrekening bijgeschreven. Geen hoofdprijs in de Staatsloterij, Postcode Loterij en ook niet bij de Lotto. Wat had ik er ook mee moeten doen?

De tendens bij veel mensen die miljoenen bezitten is er voor te zorgen nog meer geld te vergaren. Het lijkt me allemaal te ingewikkeld. Enerzijds zou ik met veel miljoenen op mijn rekening een hele hoop mensen en vooral kinderen een betere toekomst willen geven. Maar wie wel en wie niet? Ook met miljoenen op de bank moet je keuzes maken. Dat hoef ik dus gelukkig niet. Het geeft mij een goed gevoel dat ik mensen die op mijn pad komen soms een beetje kan helpen. Gewoon mondjesmaat naar mijn vermogen.

Een cadeautje in de schoen of onder de kerstboom leggen, vind ik ook een klein feestje. Tegelijkertijd hoor ik dat het aanbod op Marktplaats van tweedehands kleding, gereedschap en elektrische apparatuur na Sint en Kerstmis ongekend gestegen is. De juiste keuzes maken, dat gaat blijkbaar niet altijd op. De eerste dagen van 2019 kunnen alweer afgestreept worden. De kerstspullen zullen deze week weer op de zolder belanden. Nog ruim 360 dagen voordat we weer een jaarwisseling meemaken. Het lijkt een eeuwigheid, maar langzaam maar zeker loopt ook mijn agenda weer voor de komende maanden vol. En goede voornemens? Volgens deskundigen dreigen die na 14 dagen naar de achtergrond te verdwijnen. Maar die extra kilootjes dan?

Op mijn telefoon heb ik de tienduizendstappen-app geïnstalleerd. De helft scoren is niet zo'n probleem, maar ik heb me echt voor genomen om dit jaar ook die andere helft dagelijks te scoren. Een bezoekje aan Ikea lijkt me een goed plan. Ben benieuwd hoeveel stappen ik scoor wanneer ik alle afdelingen doorloop! Iedere dag wil ik de scores gaan bijhouden. Ook een rondje Winkelcentrum Woensel of de binnenstad kunnen daarbij helpen. En om dit alles te kunnen verwezenlijken ben ook ik over stag gegaan en heb een paar sneakers gekocht. 2019 wordt voor mij dus het stappenjaar.

Meer berichten