Foto:

Garantie voor succes?

  Column

2018 was een bewogen jaar voor PSV. Sportief werden successen behaald en financieel ging het de club voor de wind. Op bestuurlijk niveau en in de technische staf was het echter een tombola waar je U tegen zegt. Marcel Brands, Phillip Cocu, Chris van der Weerden, Ruud Brood, Pascal Jansen en onlangs Frank Arnesen pakten hun biezen.

Vanwaar die ongekende uittocht? Met name het recente vertrek van Arnesen doet de wenkbrauwen fronzen. De Deen was sinds 2017 teruggekeerd op het nest en had feitelijk de leiding van het complete technische beleid van de club als lid van de Raad van Commissarissen. Hij had als taak om samen met de overige commissarissen de directie te controleren om de continuïteit van de club te waarborgen. Een erebaan die onbezoldigd is maar vol met prestige. In de zomer, toen Marcel Brands vertrok, was hij het die samen met Toon Gerbrands John de Jong bij de hand nam en de selectie zorgvuldig samenstelde.

Na de zomer werd John de Jong officieel gepromoveerd tot technisch directeur en restte voor de clubicoon weer een plek in de luwte. Wellicht dat het weer volop actief zijn in de voetbaljungle naar meer smaakte en hij weer een baan ambieerde in de spotlights. Het kan ook zomaar zijn dat hij stiekem zelf had gehoopt om opvolger van Brands te worden na zijn goede werk in de zomer. Wie het weet mag het zeggen. Een ding staat vast: met zijn vertrek naar Anderlecht vertrekt er een brok ervaring uit de club. Wie moet hem opvolgen in de RvC? Er zitten nu namelijk alleen zakelijke toppers in de clubleiding, maar niemand met verstand van voetbal.

De meest logische naam die te binnen schiet is Guus Hiddink. Echter kan die maar geen afscheid nemen van het veld en het grote geld dus die zal niet zitten te wachten op een erebaantje voor nop. Eric Gerets wellicht? Helaas heeft hij een hersenbloeding gehad en sindsdien is hij nooit meer de oude geweest. En Aad de Mos is ongetwijfeld geïnteresseerd, maar hij is geen garantie voor succes, al zal hij daar zelf anders over denken.

Meer berichten