Bob schrijft in zijn column wekelijks over de ontwikkelingen bij PSV.
Bob schrijft in zijn column wekelijks over de ontwikkelingen bij PSV. (Foto: )

Muiterij

  Column

Twee keer in een week met 2-1 verliezen is alweer een tijd geleden voor PSV en een unicum voor Mark van Bommel als trainer. Tegen Barcelona was het te wijten aan pure scherpte voor de goal aangezien er liefst vijftien mogelijkheden werden gecreëerd.

In Rotterdam was er sprake van een team dat collectief een uur lang door de ondergrens zakte. Alle persoonlijke duels werden verloren en aan de bal was het te onrustig waardoor PSV er niet aan te pas kwam. Het laatste half uur leek de ploeg te beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en toen was er zowaar sprake van een overwicht. De inbreng van Gutiérrez gaf het elftal duidelijk nieuw elan. Hopelijk heeft van Bommel het licht gezien en laat hij de Mexicaanse middenvelder wat meer minuten maken in de resterende wedstrijden.

Het zal wel moeten anders kan er op een gegeven moment muiterij toeslaan in de spelersgroep. De reserves hebben namelijk hun rol tot nu toe knarsetandend geaccepteerd omdat de resultaten goed waren. Nu PSV naast de Europese uitschakeling ook in de eredivisie punten laat liggen kan de trainer niet anders dan reserves meer speeltijd gunnen. Anders is hij zijn geloofwaardigheid ten opzichte van zijn selectie kwijt. De voorsprong op Ajax bedraagt nu nog maar twee punten en dus staat er vanaf nu iedere week een finale op het programma.

Aangezien de Eindhovenaren nog maar één Europese wedstrijd hoeven af te werken kan de focus volledig gelegd worden op de competitie. Een keer in de zeven dagen vlammen tegen ploegen die een stuk minder kwaliteit hebben moet geen moeilijke opgave zijn, lijkt me. Hopelijk blijft de selectie tijdens de winterstop intact zodat er gericht gewerkt kan worden naar de prolongatie van het landskampioenschap. Versterkingen hoef je niet te verwachten tenzij er spelers worden verkocht, zoals Isimat en Ramselaar. En wat te denken van de jeugdopleiding? Ihattaren heeft namelijk alles in zich om een sensatie te worden op het middenveld.

Meer berichten