Foto:

Bob

  Column

Ook de dertiende tegenstander in de eredivisie is door PSV afgelopen weekend aan de zegekar gebonden. Nog vier winstpartijen en het magische record uit het seizoen 87/88 van Guus Hiddink wordt geëvenaard.

Destijds beschikte PSV over een Europees topelftal vol gelouterde vedettes. Anno 2018 bestaat het team uit voornamelijk talentvolle spelers die nog alles te bewijzen hebben en degelijke clubspelers die hun plafond bij PSV hebben bereikt. Deze mix van voetballers blijkt dusdanig sterk te zijn dat iedere tegenstander in Nederland tot nu zijn tanden erop stuk bijt. De vraag luidt: hoelang houden de spelers dit vol? Aankomend weekend staat de traditioneel lastigste wedstrijd van het seizoen op het programma. In de Kuip tegen Feyenoord is moeilijk winnen voor de Eindhovenaren.

Wie de Rotterdammers de voorbije maanden heeft zien stuntelen op het veld kan niet anders concluderen dat PSV deze wedstrijd normaliter gewoon moet winnen. De Jong, Angelino, Dumfries en Lozano zijn momenteel in topvorm, dus zij kunnen de wedstrijd gaan beslissen met een individuele actie. Van Bommel kan dan echt op recordjacht gaan met zijn elftal. Tussendoor staat er ook nog een midweekse wedstrijd op het programma. En wat voor één! FC Barcelona komt op bezoek in het Philips stadion. De laatste keer dat de Catalanen in Eindhoven speelden, had PSV verdiend om de wedstrijd te winnen.

Helaas maakte René Klomp een cruciale fout die Sergi genadeloos afstrafte, waardoor het team van Johan Cruijff ten koste van het elftal van Dick Advocaat Europees door bekerde. In die jaren was het krachtverschil tussen de Europese top en subtop niet zo groot als het nu is. Het zou dan ook een wonder zijn, mocht Mark van Bommel met zijn team een resultaat behalen. Hopelijk is Messi nog steeds geblesseerd en speelt het elftal met een B-team omdat plaatsing voor de volgende ronde voor Barça toch al een feit is. Gebeurt dat, dan liggen er mogelijkheden voor de winst. Pak je de drie punten, dan hou je een theoretische kans op de derde plaats in de poule.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden