Foto:

Tank

  Column

Wat een genot was het om het Nederlands elftal te zien voetballen tegen de arrogante Franse wereldkampioenen. Het jeugdige Oranje was gretig, fel, combineerde fantastisch en was bovenal een echt team.

Een elftal waar de Nederlandse voetballiefhebbers nog jarenlang plezier van gaan beleven. Bovendien ook met een hoog PSV-gehalte aangezien Memphis, Wijnaldum, Bergwijn en Dumfries zich ontpoppen tot echte steunpilaren. Van Bergwijn was al jaren bekend dat hij over het talent beschikt om zich bij de Europese top te scharen, Dumfries speelde echter vier jaar geleden nog bij de amateurs van Barendrecht.

Het feit dat hij nu schittert in het Nederlands elftal is een jongensboek à la 'de wondersloffen van Sjakie'. Als rechtsback dendert hij iedere wedstrijd als een tank over de rechterflank, zijn tegenstanders vertwijfeld achterlatend. Met zijn krachtige fysiek wint hij in verdedigend opzicht nagenoeg ieder duel en zijn wedstrijdmentaliteit is een voorbeeld voor iedere talentvolle voetballer. Het kan dan ook niet anders of Engelse en Duitse topclubs gaan hengelen naar zijn diensten.

De penningmeester van PSV zal ongetwijfeld in zijn handen wrijven want in de huidige markt kan je makkelijk veertig miljoen vragen voor een dergelijk talent dat zich zo stormachtig ontwikkelt. Het enige dat het sprookje van Dumfries nog kan verstoren is een ernstige blessure. Hopelijk blijft dit hem bespaard en kunnen we de komende maanden nog lekker genieten van zijn rushes in het Philips Stadion. Met wedstrijden tegen Heerenveen, Barcelona en Feyenoord voor de boeg hebben de Eindhovenaren hem hard nodig. Kom je deze wedstrijden goed door dan ga je met een goed gevoel de winterstop in.

Hopelijk kan dan Maxi Romero eindelijk zijn steentje bijdragen en zijn astronomische transfersom rechtvaardigen. Met zijn twee goals in de keukenkampioendivisie laat de Argentijn zien dat hij op de weg terug is na ruim een jaar blessureleed. Hopelijk gaat de coach dan ook eens gebruik maken van zijn wisselmogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden