Foto:

Kwaliteiten etaleren

  Column

PSV staat voorlopig weer met beide benen op de grond. Eerst was er de ongekende wanprestatie tegen RKC waardoor de ploeg al in de tweede ronde uit het bekertoernooi ligt.

Daarna volgde een erbarmelijke wedstrijd tegen Vitesse die met het nodige fortuin werd gewonnen. Het vloeiende energieke spel gedurende de wittebroodsweken van Mark van Bommel heeft plaatsgemaakt voor tempoloos geploeter. Ligt het aan het feit dat het elftal alle wedstrijden onafgebroken in dezelfde opstelling speelt? Kan het zo zijn dat er zoveel onvrede in de selectie zit vanwege de onderlinge rolverdeling, dat het resultaat hiervan momenteel zichtbaar is op het veld? Of zijn er gewoon enkele spelers hopeloos uit vorm? Wat de redenen ook mogen zijn, het is duidelijk dat de trainer zich kan opmaken voor een spannende reeks wedstrijden tot en met de winterstop.

Allereerst mogen de Eindhovenaren deze week naar Wembley om tegen Tottenham te strijden voor de allerlaatste kans op overwintering in Europa. Minimaal een puntje behalen is de zware taak voor de rood-witten. Gelukkig is Steven Bergwijn weer van de partij. Hij kan samen met Lozano op de counter voor een verassing zorgen. De behendige aanvaller zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen Vitesse. Het zag er namelijk afgelopen zaterdag naar uit dat het product uit de eigen jeugdopleiding verre van fit is. Zijn demarrages waren minder dodelijk en zijn aanwezigheid op het veld was tamelijk anoniem. Hopelijk weet hij zich te herpakken in Londen en kan hij zorgen voor een stuntje. Zo niet, dan is PSV klaar in Europa en in het bekertoernooi. De focus kan dan volledig op de competitie worden gelegd.

Zo vroeg in het seizoen al geëlimineerd worden voor twee van de drie prijzen is PSV-onwaardig. Hopelijk blijft dit scenario van Bommel bespaard. Met Ajax op het vinkentouw blijft het echter hoogst onzeker of je de titel ook daadwerkelijk behaalt. Het spelniveau van de afgelopen week zal beter moeten. Ofwel: dit is het moment dat van Bommel zijn kwaliteiten als trainer kan etaleren.

Meer berichten