Foto:

Sneuvelen

  Column

PSV heeft een mindere week achter de rug, wanneer je puur kijkt naar de voetbalprestaties die de ploeg op de mat legden. Tegen Tottenham Hotspur werd het elftal van het kastje naar de muur gestuurd en tegen hekkensluiter FC Groningen werd met het nodige fortuin gewonnen.

Op de resultaten valt echter niets af te dingen: een gelijkspel en een winstpartij zijn gewoon goed. Toch werd wel duidelijk waar de achilleshiel ligt voor het team van Mark van Bommel. De selectie is gewoon te smal om te strijden op drie fronten. Met name in aanvallend opzicht is de spoeling dun. Een verlies van Bergwijn, de Jong of Lozano kan simpelweg niet goed worden opgevangen.

Donyel Malen is een perfecte invaller, maar is nog te grillig om hem te starten, zeker in een serie van wedstrijden. Voor de rest heeft de trainer louter jeugdspelers tot zijn beschikking en bovendien geen echte centrumspits. Dit gat zou eigenlijk moeten worden opgevuld door de mysterieuze aankoop van Maxi Romero. De 'man van tien miljoen' loopt nu bijna een jaar rond in Eindhoven maar niemand weet wat hij precies in zijn mars heeft. De chronisch geblesseerde Argentijn is namelijk nog lang niet wedstrijdfit en mag blij zijn dat hij eindelijk minuten mag maken bij jong PSV.

Het is niet te verwachten dat hij voor de winterstop nog een serieus alternatief gaat vormen voor de basisspelers. Het is daarom hopen en bidden dat de drie huidige aanvallers fit blijven, anders hebben de Eindhovenaren echt een probleem. Op het middenveld en in de verdediging heeft de trainer meer opties. De coach weigert echter te wisselen. Een eerste punt van kritiek voor de trainer die vooralsnog louter loftuitingen ontving. De Mexicaan Guti mag zo stilletjes aan in de basis verschijnen. Met zijn passing en drang naar de goal kan hij het middenveld wat extra's geven.

Vooral in de Champions League kan hij van toegevoegde waarde zijn. Het is dan ook wachten op het moment dat de coach iemand gaat opofferen voor de miljoenenaankoop van deze zomer. De vraag is wie...

Meer berichten