Foto:

Duelkracht

  Column

PSV heeft met speels gemak afgerekend met een tegenstander in de eredivisie. FC Emmen mocht blij zijn dat het 'slechts' met een 6-0 nederlaag naar huis werd gestuurd.

De Eindhovenaren speelden op halve kracht en toch wisten ze een monsterscore te behalen. Het is veelzeggend voor de huidige krachtsverhoudingen in de eredivisie. PSV en Ajax kunnen iedere wedstrijd aan het doelsaldo werken en lijden geen greintje pijn. Gelukkig heeft PSV nu een veilige marge van vijf punten voorsprong. Het zou fantastisch zijn als ze dit verschil weten te handhaven tot de winterstop. Volgende week komt Feyenoord op bezoek in de Arena en moet PSV uit naar FC Groningen. Normaliter betekent dit weer een overwinning voor beide ploegen. Het is te hopen dat de Rotterdammers boven zichzelf uitstijgen en wat puntjes afsnoepen van de Amsterdammers.

Dan kan Mark van Bommel freewheelend de kerst in en zich gaan opmaken voor zijn eerste landstitel als trainer. De focus moet vanaf nu voornamelijk op de Champions League liggen. Het tweeluik tegen Tottenham zal bepalen of er wordt overwinterd in Europa. De eerste wedstrijd is in het Philips Stadion en moet minimaal een punt opleveren wil je met een goed gevoel richting Wembley afreizen voor de return. Grote gevaar voor PSV is Harry Kane. De Engelse spits zal zich in een speeltuin wanen. Wellicht is het voor deze wedstrijd de moeite waard om eens met Isimat te starten, zodat hij in de mandekking kan.

De centrale verdediger heeft de meeste duelkracht in de defensie van de Eindhovenaren en kan in deze wedstrijd zijn meerwaarde aantonen. Na jarenlang een basisplaats te hebben gehad kijkt hij nu vooral vanaf de bank toe. Toch klinkt er geen enkele wanklank uit de mond van de goedlachse Fransman. Deze mate van professionaliteit zorgt ervoor dat de selectie een echt hecht team is. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en accepteert zijn rol. Zolang van Bommel rechtlijnig blijft en zijn elftal baseert op de prestaties op het veld en niet qua status, kan de sfeer het hele jaar goed blijven.

Meer berichten