Foto:

Potentie

  Column

Na een periode van voetbal in de Nations League keren de vele internationals van PSV deze week weer terug op de Herdgang. Trainer Mark van Bommel zal een hoop tevreden gezichten zien.

Denzel Dumfries toonde met zijn imposante fysiek te voldoen aan alle eisen van het Europese topvoetbal en Steven Bergwijn liet zien dat zijn klasse niet alleen tot uiting komt in de eredivisie. Pablo Rosario kon door een blunder van de KNVB niet tegen Duitsland in actie komen, maar wellicht mag hij aantreden tegen België (op moment van schrijven is die wedstrijd nog niet gespeeld). De drie PSV'ers maken deel uit van een generatie die het Nederlandse voetbal uit het slop moet halen, nadat twee toernooien op rij werden gemist. De potentie van die jonge gasten is er zeker. Hopelijk weet Koeman er een geheel van te smeden.

In de eredivisie moeten de heren hun koppie er wekelijks bijhouden. Promovendus FC Emmen komt komend weekend op bezoek en zij beschikken over een selectie die eigenlijk niet eredivisiewaardig is. Door hard werken en een defensieve tactiek weten ze vooralsnog wat puntjes te sprokkelen, maar na 34 wedstrijden staan ze waarschijnlijk gewoon bij de onderste drie ploegen. Voor PSV dus een mooie tegenstander om warm te draaien voor het cruciale treffen met Tottenham Hotspur in de Champions League. Wil PSV nog iets betekenen in Europa dan moet deze wedstrijd gewoon gewonnen worden.

Tegen Barcelona en Internationale kreeg het elftal de complimenten, maar bleef het zonder punten achter. Weet je nu weer succes te behalen, dan rest alleen nog maar de eredivisie en de beker. Dat zou enorm zonde zijn, want deze groep vol talenten is gebaat bij weerstand op het hoogste podium. Alleen dan kunnen de spelers de gewenste progressie boeken. In Nederland moeten de voetballers alleen boven zichzelf uitstijgen tegen Ajax. De overige ploegen kunnen in mijn ogen zelfs worden verslagen als PSV een slechte dag heeft. De kampioen zal dit jaar de grens met 90 punten overschrijden, dat zegt alles over het krachtsverschil.

Meer berichten