Foto:

Vertrouwen

  Column

O, ja wat leerde ik vroeger op school ook al weer? Als het kalf verdronken is dempt men de put. Helaas geldt dit spreekwoord nog steeds voor de Gemeente Eindhoven.

Ambtenaren die de reconstructie van de verkeerssituatie pal voor het Van Abbemuseum op hun geweten hebben, zijn wat mij betreft dan ook verdoemd tot de strafbank. Na ettelijke ongevallen, waarbij zwaargewonde slachtoffers vielen en zelfs een dode te betreuren was, wordt nu de levensgevaarlijke kruising weer teruggebracht tot wat ie was: met stoplichten! Iedereen die deze kruising passeerde was het van meet af aan eens dat de kruising onoverzichtelijk veranderd was. Protesteren hielp niet, zelfs niet na een dodelijk ongeval. Er werden nog meer toeters en bellen geplaatst.

Toegeven dat je fout zit was blijkbaar geen optie voor de verantwoordelijke dienst. Nu alle konijnen uit de hoge hoed getoverd zijn, is men blijkbaar tot inkeer gekomen. Veiligheid en dan met name onze individuele veiligheid moet bij het gemeentebestuur hoog in het vaandel staan. Wij moeten er blindelings op kunnen vertrouwen dat dit altijd profileert! Ook wanneer dit leidt tot gezichtsverlies voor ambtenaren of een bepaalde dienst. Niet wij, maar zij moeten met de blaren op de billen zitten. Te goed van vertrouwen zijn wordt helaas te vaak misbruikt. Bijvoorbeeld wanneer er 's avonds aan je deur gebeld wordt.

Afgelopen zaterdag was dat het geval bij een 89-jarige vrouw. In de veronderstelling dat de thuiszorgmedewerkster het was, deed ze open. Vervolgens stormden er twee mannen naar binnen, haalden de flat ondersteboven en gingen er met een geldbedrag vandoor. De hevig geschrokken bejaarde vrouw werd niet aangevallen, maar was wél overstuur. Iets wat haar de komende tijd regelmatig parten zal spelen, wanneer de deurbel gaat. Hopelijk dat de camera's aan de ingang van de flat de mannen herkenbaar gefilmd hebben, zodat deze laffe overvallers in de kraag gegrepen kunnen worden. De politie raadt dan ook met klem aan om 's avonds niet zomaar de deur van het slot te halen.

Meer berichten