Foto:

Verbinding

  Column

Ik heb in het verleden vaak mensen aan elkaar gekoppeld. Omdat ik vond dat ze goed bij elkaar zouden passen. Het leuke is dat het regelmatig tot succes leidde: er zijn zelfs twee huwelijken uit naar voren gekomen.

Je zou kunnen zeggen dat verbinden in mijn bloed zit. Dat is misschien wel de reden waarom ik mijn baan zo leuk vind. Ik denk namelijk dat verbinden de belangrijkste rol is van een wethouder. Soms door mensen aan elkaar te verbinden, soms mensen aan ideeën of aan plekken. Ook vorige week stond de verbinding centraal.

Eerst met John. Een Eindhovenaar die, toen ik hem leerde kennen, lijnrecht tegenover me stond qua opvattingen. Met name over de diversiteit van de samenleving en over de ontwikkeling van de stad. Door wederzijdse nieuwsgierigheid en continue dialoog hebben we een bijzondere verbinding gemaakt.

Hij gaf dit deze week nog een extra dimensie met een klein gebaar. Hij bracht me een doosje bijzondere bonbons en liet zo een blijk van waardering zien voor mijn inspanningen. Later in de week bracht ik een bezoek aan een bijzondere plek, die we gekoppeld hebben aan een bijzonder persoon. Designer Dave Hakkens wil de wereld afhelpen van een hele berg afvalplastic. Past helemaal bij waar wij als stad voor staan. Technologie, design en kennis gebruiken om de wereld duurzamer te maken.

Dat gaat hij de komende anderhalf jaar doen vanuit het Van der Meulen-Ansemsterrein. Samen met een internationale groep vrijwilligers maakt Dave van deze voormalige industriehallen een bron van duurzaamheid. Zo geeft hij een nieuwe betekenis aan de afkorting VDMA: Verbind Design Met Afval. Eindhoven krijgt mooie nieuwe initiatieven, nieuwe hotspots en nieuwe mensen. Een positieve dynamiek, maar de kans dat mensen niet kunnen meekomen, door de snelheid van de groei, is ook aanwezig. Ik zie het als mijn plicht om te zorgen dat iedereen aan kan haken. Door woningen, door werk en: door verbindingen te leggen. Daar wordt iedereen gelukkiger van.

Meer berichten