Foto:

Spoken

  Column

Ze zeggen weleens: aan de top komen is makkelijker dan er te blijven. Nu alles crescendo gaat voor PSV ligt het gevaar op de loer dat de Eindhovenaren zich wel eens zouden kunnen verslikken tegen een mindere tegenstander.

NAC en de amateurs van Excelsior Maassluis zouden normaliter een dergelijke bananenschil kunnen zijn. Vorige week probeerden beide teams het elftal van Mark van Bommel te verrassen. Zij kwamen echter van een koude kermis thuis. Iedereen in de selectie van de regerend landskampioen offert zich op voor het team, waardoor het elftal dit seizoen nog niet één keer door de ondergrens is gezakt. Weten ze dit de gehele competitie vol te houden, dan kan het niet anders dat de kampioensschaal weer een jaartje langer in Eindhoven blijft. Kwaliteit geeft immers altijd de doorslag als de inzet van beide teams gelijkwaardig is.

De uitdaging voor de Eindhovenaren ligt in dat opzicht voornamelijk in Europa. In een poule met Internazionale, Tottenham en Barcelona verwacht niemand iets van de Nederlandse landskampioen. Juist in deze omstandigheden kun je laten zien wat je waard bent. In Barcelona speelde de rood-witten aan de bal veel te gehaast, waardoor er werd verzuimd om de geboden mogelijkheden te verzilveren. Hopelijk hebben de spelers een goede leercurve en laten ze in de overige poulewedstrijden zien dat ze beter kunnen. Wil je in de Champions League een rol van betekenis spelen, moet je in de thuiswedstrijden goed voor de dag komen.

De wedstrijd tegen Internationale (woensdagavond) is in dat opzicht cruciaal. Sleutel tot succes ligt in deze wedstrijd in de afwerking. Italianen geven doorgaans maar mondjesmaat kansen weg, dus is scherpte voor de goal een vereiste. Het zou me niks verbazen als het zomaar weer eens de avond van Steven Bergwijn kan worden. Hij is de enige in het elftal die het technische vermogen, versnelling en een krachtig schot heeft om iedere tegenstander te verrassen. Heeft hij het op zijn heupen, dan kan het weleens gaan spoken in Eindhoven.

Meer berichten