Foto:

Krachtverschil

  Column

In Eindhoven zijn alle spelers weer teruggekeerd na een week van internationaal voetbal. Gastón Pereiro heeft in zijn tweede interland een mooie goal gemaakt, dus die zal in de komende dagen met een grote glimlach rondlopen op de Herdgang.

De internationals Zoet en De Jong zullen wat minder tevreden zijn. De keeper van PSV heeft de concurrentiestrijd met Cillessen verloren en zal voorlopig veroordeeld zijn tot de reservebank. Luuk de Jong kon als stormram ook geen potten breken in zijn korte invalbeurt tegen wereldkampioen Frankrijk. En dan is er ook nog het verhaal van Steven Bergwijn, die door Koeman niet werd opgeroepen omdat de jonge dribbelaar goals moest maken voor Jong Oranje.

Sinds wanneer prevaleert het belang van Jong Oranje boven het échte Oranje?! Wie Promes bezig heeft gezien tegen de Fransen kan niet anders concluderen dan dat de voetballieveling van het Eindhovense publiek een betere bijdrage had kunnen leveren. De behendige aanvaller was dan ook zichtbaar teleurgesteld. Het kwam hem niet slecht uit dat hij last ondervond van een pijnlijke lies. Geen risico's nemen was het devies en lekker terugreizen naar Eindhoven waar je in alle rust kan toewerken naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag dit weekend.

Een wedstrijd tegen de hofstedelingen die absoluut drie punten moet opleveren voor de Eindhovenaren. Zo kun je met een puntenvoorsprong langzaam toeleven naar de eerste echte topper van het seizoen tegen Ajax. Een wedstrijd die dit jaar weleens cruciaal kan zijn in de strijd om de landstitel. Het ziet er namelijk naar uit dat zowel PSV als Ajax weinig punten gaan morsen in de eredivisie, zo groot is het krachtverschil met de andere ploegen.

De vele miljoenen van de Champions League zorgen ervoor dat er in Nederland een echte top twee is ontstaan. Daarachter is een groep van vier ploegen, te weten Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht die elkaar weinig ontlopen, maar veel tekortkomen om het de echte topteams van Nederland daadwerkelijk lastig te maken. Winnen tegen Ajax is dan ook cruciaal.

Meer berichten