Foto:

Passie en vuurwerk

  Column

PSV beleefde vorige week een droomweek, zowel sportief als financieel. De overwinningen tegen Bate Borisov en Willem II zorgden namelijk voor de koppositie in de eredivisie en plaatsing voor de Champions League. Van Bommel zit uiterst comfortabel op de bank in het Philips Stadion.

De resultaten zijn goed, het elftal staat en er zijn vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog enkele spelers gehaald. De meest in het oog springende naam is Erick Gutiérrez. Het was al langer een publiek geheim in Eindhoven dat de Mexicaan dé zomertransfer van 2018 moest worden. Door zijn komst heeft de trainer meer opties om te wisselen op het middenveld.

Zal Rosario moeten wijken voor de aankoop? Hij komt net kijken en is dus een makkelijk slachtoffer om te passeren. Wie Van Bommel echter volgde in zijn wittebroodsweken als trainer, weet dat hij keuzes maakt zonder aanziens des persoons. Hij kijkt puur naar prestaties en minder naar transfersommen. En als je eerlijk kijkt naar de prestaties van de afgelopen weken, dan moet Gutiérrez van zeer goede huizen komen om het product van de eigen jeugdopleiding uit de basis te verdrijven.

Rosario doet met zijn manier van spelen een beetje denken aan een jonge Patrick Vieira. Fysiek ijzersterk, goede functionele techniek en een goede inspeelpass. Het kan daarom ook zomaar zijn dat Jorrit Hendrix het kind van de rekening wordt. Net als de nieuwe aankoop is Hendrix links en beiden komen het best tot hun recht in een controlerende rol op het middenveld.

Hendrix en Gutiérrez samen op het middenveld is te ééndimensionaal, dus zal de trainer keuzes moeten maken. Gelukkig zijn er de komende maanden genoeg wedstrijden voor alle middenvelders om hun kwaliteiten te tonen. De beste speelt onder de nieuwe trainer en dat zorgt voor gretigheid bij de selectie.

De frisse wind die er waait op de Herdgang moet voor nieuwe impulsen zorgen. Het publiek in het Philips Stadion geniet er zichtbaar van. Geen gezapige potjes meer, maar passie en vuurwerk aan de Frederiklaan.

Meer berichten