Foto:

Veiligheid

  Column

Wat is er toch aan de hand in Eindhoven? Welke kant van Eindhoven ik ook bezoek, overal liggen wegen open, functioneren stoplichten niet, weten buitenstaanders niet waar ze via omleidingen naar toegestuurd worden. Kortom, het is een grote chaos.

Nu ik sinds kort een scooter heb, erger ik me niet meer aan torenhoge parkeertarieven, maar moet ik circustoeren uithalen om bijvoorbeeld via de Kerkstraat naar het Catharinaplein te komen. Ook de zaterdagmarkt op het plein voor de kerk moest er aan geloven. En dan nog maar afwachten of al die veranderingen wel hout snijden. Een grandioze misser is bekend: de oversteekplaats, kruising Bilderdijklaan bij het Van Abbe museum net voorbij het Stadhuis. Haaientanden op de weg moeten automobilisten waarschuwen dat fietsers op deze kruising voorrang hebben. Om dat nog eens extra te benadrukken is er een verkeersdrempel geplaatst en nog een waarschuwingsbord. Maar wat denk je?

Afgelopen week zag ik de hulpdiensten weer naar die plek des onheils uitrukken. Na diverse ongelukken was er weer een fietser door een auto aangereden. Zet er toch gewoon stoplichten neer zou ik de verkeersregelaars in Eindhoven willen toeschreeuwen. Zodra deze op rood springen weet iedereen: stoppen! Hoeveel slachtoffers moeten er nog meer vallen voordat dit in het stadhuis doordringt? Over slachtoffers gesproken: het scheelde een haar of ik was getuige geweest van een steekpartij in de Hermanus Boexstraat. Enkele minuten voordat er een jongen met een mes werd neergestoken, was ik op de plek des onheils aanwezig.

De grote plassen bloed die ik later bij C&A voor de ingang zag, spraken boekdelen. Volgens de eerste berichten zou het gaan om een conflict in het drugscircuit. Het slachtoffer (17) raakte ernstig gewond. 17 jaar? Drugscircuit? Zo jong?. Eindhoven de gekste en Eindhoven de slimste wordt langzaam maar zeker Eindhoven de crimineelste. En Eindhoven de verkeersonveiligste. Dat moeten we niet willen. Onze veiligheid moet prominent op de gemeenteagenda staan.

Meer berichten