Foto:

Talenten

  Column

Het heeft slechts drie wedstrijden geduurd, voordat PSV de koppositie heeft veroverd. Hopelijk een voorbode van een prachtig seizoen. De selectie van de Eindhovenaren is echter vrij smal. Bij blessures en schorsingen komt het elftal van Mark van Bommel onherroepelijk in de problemen. Het team kan nog een flinke kwaliteitsinjectie op het middenveld gebruiken. De transfermarkt is nog enkele dagen open dus de club kan ieder moment toeslaan. Zeker wanneer plaatsing voor de groepsfase van de Champions League een feit is.

Dan stromen de miljoenen binnen en kan er geïnvesteerd worden. Het middenveld heeft hierbij de hoogste prioriteit. Érick Gutiérrez, de boezemvriend van Lozano, staat al in de startblokken om richting Eindhoven te komen. Hopelijk wordt er ook serieus gekeken naar een aanvallende versterking. Momenteel zijn Malen, Gakpo en Romero de enige aanvallende alternatieven. Vrij mager voor een ploeg die dadelijk op drie fronten actief is. Erg benieuwd welke konijn John de Jong uit zijn hoed tovert op de slotdagen van de transfermarkt.

Hij zal wel iets moeten doen, want anders is de ploeg te kwetsbaar om serieus aanspraak te maken op de prijzen dit jaar. Maar goed, dat wil niet zeggen dat er niet kan worden genoten in het Philips stadion. De vele talenten krijgen dit jaar volop de ruimte om zich te bewijzen. Malen, Teze, Rigo en Rosario konden vorig seizoen alleen maar dromen van speeltijd. Nu kunnen ze de schroom van zich afgooien en laten zien wat ze in huis hebben. Wie weet is er ook nog een plekje voor Joel Piroe.

De aanvaller van Jong PSV staat naar verluidt in de belangstelling van Juventus. De Italiaanse topclub beroofde de Eindhovenaren eerder al van toptalent Leandro Fernandes. Het zou eeuwig zonde zijn als ook de fysiek sterke goalgetter gaat vertrekken. Hij heeft nog maar een contract voor één jaar, dus zal PSV er ongetwijfeld alles aan doen om hem voor meerdere jaren vast te leggen. Onder deze trainer weet hij in ieder geval dat hij een serieuze kans krijgt. PSV is tegenwoordig een kraamkamer van toptalent en Ajax koopt alles wat los en vast zit. Het kan verkeren.

Meer berichten