Foto:

Down under

  Column

De kop is eraf voor PSV. De competitie kan nu echt beginnen. De wedstrijd tegen Feyenoord voor de Johan Cruijff Schaal werd dan wel verloren na penalty's maar de Eindhovenaren toonden aan als ploeg verder te zijn dan de Rotterdammers.

Het enige wat ontbrak was de finesse voor de goal, anders was de wedstrijd na 90 minuten beslist in het voordeel van PSV. Positief was de inbreng van Rosario die de concurrentiestrijd met Ramselaar in zijn voordeel heeft beslist. Met zijn loopvermogen, duelkracht en subtiele steekballen voegt hij echt wat toe aan het spel van de landskampioen. Een bittere pil voor Bart Ramselaar die zich had voorgenomen dit jaar een basisspeler te worden.

Maar goed, hem rest hard werken en wachten op die kans die onherroepelijk gaat komen om zich weer terug in de basis te knokken. Iemand die we dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie gaan zien bij PSV, is de kleurrijke verdediger Isimat. Hij heeft nog maar een contract voor één jaar en moet dus eigenlijk verkocht worden, wil de club nog wat geld aan hem verdienen. Zijn mogelijke opvolger lijkt uit down under te komen. Trent Sainsbury wordt nadrukkelijk in verband met gebracht met een overgang naar Eindhoven. De oud-voetballer van PEC Zwolle was in zijn tijd in Nederland een modale eredivisiespeler.

Leuk voor de breedte maar geenszins een verdediger die het elftal beter maakt. Het is dat hij momenteel transfervrij is, anders zou een dergelijke voetballer nooit moeten worden aangetrokken natuurlijk. Dan had je beter Jordy de Wijs aan zijn contract kunnen houden, want dat is qua niveau een vergelijkbare voetballer. Hij zit echter nu in Engeland bij Hull City. Met nog een maand te gaan tot de transferdeadline in Nederland afloopt is het nu vooral afwachten of er nog clubs 'gekke' bedragen gaan bieden op PSVers. Bergwijn en Lozano lijken de meest gewilde transfertargets.

Echter zal er voor beiden voetballers vele tientallen miljoenen moeten worden neergeteld om een vertrek te forceren. In de op hol geslagen transfermarkt is dit zomaar mogelijk.

Meer berichten