Foto: Marjolein van Hoof

Leegloop

  Column

Terwijl alle ogen op het WK zijn gericht is het momenteel hectisch bij PSV. Op dit ogenblik is er namelijk sprake van een ware leegloop bij de technische staf van het eerste elftal en de jeugdopleiding. Luc Nilis, Kristoff Aelbrecht, Theo Lucius, Pascal Jansen, Marcel Brands en ook Philip Cocu (Fenerbahce) én Chris van der Weerden lijken hun biezen te pakken.

En dat terwijl van de buitenkant het een al hosanna lijkt bij de club. Successen zijn er inmiddels in overvloed, gezien de verschillende titels in de jeugd en bij het eerste elftal. Toch weet de clubleiding met het oog op het nieuwe seizoen de kalmte te bewaren in deze toch cruciale fase. Van Bommel en van Marwijk lijken de beste papieren te hebben om Cocu op te volgen, terwijl John de Jong wordt klaargestoomd om technisch directeur te worden.

Het betekent hoe dan ook, dat er vanaf volgend seizoen een frisse wind gaat waaien op de Herdgang. Op zich prima: nieuwe bezems vegen immers schoon. Het biedt perspectief voor alle spelers om zich in het elftal te knokken. Bovendien kan er gewerkt worden om met een nieuw team wat meer attractiviteit op de mat te leggen in het Philips Stadion.

Want eerlijk is eerlijk: de toeschouwers zijn al lange tijd niet verwend met mooi aantrekkelijk voetbal. Natuurlijk, de punten zijn het allerbelangrijkst, maar soms wil de supporter ook wel eens vermaakt worden. Het aantrekken van Angelino als kersverse linksback is een eerste goede stap op weg naar meer vertier. Geen wonder dat Luuk de Jong momenteel overweegt om in Eindhoven te blijven. De toekomst ziet er voor de spits uitstekend uit. Angelino geeft strakke voorzetten waar de Achterhoeker alleen maar tegenaan hoeft te lopen. Bovendien is PSV het plafond voor de Jong.

Voor buitenlandse competities komt hij snelheid en handelingssnelheid tekort. Blijft hij bij PSV dan kan hij uitgroeien tot een waar clubicoon. Grote kans dus dat de supporters de komende jaren blijven springen voor Luuk!

Meer berichten