Foto: Marjolein van Hoof

Sprookje

  Column

Is de prins op het witte paard voor iedere vrouw de ultieme wens? Een man die alles vertegenwoordigt wat een meisje of vrouw zich kan wensen en haar een liefdevol leven kan geven? In veel vrouwenharten zal dit ongetwijfeld de wens zijn, wanneer zij zich aanmelden bij Tinder of allerlei andere datingsites.

De spanning is dan ook groot wanneer er een match is. Ik ken diverse mensen in mijn omgeving die op deze manier de liefde gevonden hebben. Afgelopen zaterdag zaten miljoenen vrouwen aan de buis gekluisterd toen de Engelse prins Harry zijn ja-woord gaf aan de Amerikaanse actrice Meghan. Menig vrouw liet een traantje toen de jongste zoon van de zo tragisch overleden prinses Diana zijn liefde verklaarde aan een burgermeisje.

Een sprookje? Natuurlijk wel een beetje, want trouwen met een echte prins is heel bijzonder. Maar ook wanneer twee mensen, prins of geen prins, de liefde aan elkaar officieel laten bezegelen, dan is dit ook een sprookje, hun sprookje. Maar wanneer je goed om je heen kijkt dan vindt er iedere dag, zeker in de lente, een sprookje plaats. Zo reed ik laatst over de Europalaan, waar de bermen momenteel vol staan met honderden bloeiende margrieten met daar tussendoor goudgele boterbloemen en enkele klaprozen. Het is een genot om deze lentebloemen tussen het razende verkeer te zien staan.

Dat geldt natuurlijk ook voor de parken waar de rododendrons volop in bloei staan evenals de madeliefjes in het gras. Lente behoort net als de herfst tot mijn favoriete seizoen. Ik heb bewondering voor alle vogels die de hele dag bezig zijn hun jongen te voeden met sappige wormpjes. In mijn tuin heb ik een vogelhuisje waar twee koolmeesjes de hele dag niets anders doen dan af- en aanvliegen om hun kleintjes te verzorgen.

De nazaten van de slechtvalken die hun nest in de toren van de Catharinakerk hebben, zijn geringd en klaar om uit te vliegen. Mei is de maand van het nieuwe leven in de natuur. Ik geniet er van. En de prins op het witte paard? Ik mag me gelukkig prijzen, want met hem deel ik al heel wat jaren mijn leven.

Meer berichten