Foto: Marjolein van Hoof

Pareltjes

  Column

De competitie is bijna ten einde. Alleen de finales van de play-offs moeten nog gespeeld worden en dan is bekend wie er volgend seizoen Europees voetbal mag spelen en wie er in de eredivisie mag uitkomen. Gelukkig voor PSV verdwijnt angstgegner Roda JC naar de Jupiler League. Bovendien betekent dit ook dat er weer een kunstgrasveld minder hoeft te worden betreden. Hopelijk weet de Graafschap te promoveren. Dat betekent namelijk dat de eredivisie weer een echte cultclub op een ouderwetse grasmat rijker is.

Tevens is nu honderd procent zeker dat de Eindhovenaren slechts één voorronde voor de Champions League hoeven te spelen tegen 'n kampioen die net als Nederland niet in de top twaalf van Europa staat. De kans is dus reëel dat de landskampioen zich kan plaatsen voor de Champions League en zo minimaal een slordige dertig miljoen kan binnen harken. Mocht het onverhoopt niet lukken dan is PSV sowieso geplaatst voor de Europa League hetgeen tegenwoordig ook goed is voor een inkomstenbron van meer dan tien miljoen euro. Dit is zeer positief voor de penningmeester van de Eindhovenaren omdat er nu financieel het nodige mogelijk is met het oog op het volgende seizoen.

De onzekerheid is weg en dus kan er nu gericht gebouwd worden aan een elftal dat komend jaar Europees moet overwinteren en gaat strijden voor de titel. Door de miljoenen kan het gat met Feyenoord worden vergroot en kan men aanhaken bij Ajax dat financieel oppermachtig is in Nederland. Middels slimme investeringen moet de ploeg zowel kwalitatief als kwantitatief worden versterkt.

De tijd van het grote speculeren is weer aangebroken voor de supporters want welke spelers worden aangetrokken en wie gaan er verkassen? Zo wordt Denzel Dumfries van Heerenveen momenteel in de media genoemd als mogelijke opvolger van Arias. Hopelijk blijft het bij geruchten en mikt de technische staf op een categorie spelers die wat meer in zijn mars heeft. Zo niet dan loop je het gevaar dat je net als Feyenoord dit jaar met een selectie vol eredivisie allstars een modderfiguur slaat. Goedkoop is duurkoop dus trek die buidel maar en investeer in echte pareltjes.

Meer berichten