Foto: Marjolein van Hoof

Hete zomer

  Column

PSV heeft de laatste wedstrijd van het seizoen erop zitten. De kampioen kan met vakantie en dat is maar goed ook. Het spel was afgelopen zondag namelijk slaapverwekkend. Gelukkig scheen het zonnetje weldadig en was iedereen nog in de kampioensroes. Nu breken echter de cruciale weken aan bij het vormen van een nieuwe selectie. Met de komst van Viergever en eerder al Romero wordt er geanticipeerd op de toekomst. Stel dat Luuk de Jong en Isimat worden verkocht, dan kan dat met de huidige selectie prima worden opgevangen.

Wel duidelijk is dat PSV deze zomer zeker nog een middenvelder moet gaan aantrekken als opvolger voor Marco van Ginkel. Volgens geruchten zou Erick Gutiérrez wellicht de gedroomde opvolger zijn. De jonge Mexicaan is afkomstig van Pachura, niet geheel toevallig de ex-club van Hirving Lozano. Net als de huidige captain van de Eindhovenaren is hij een allround middenvelder, maar hij is meer offensiever en technischer onderlegd.

Met hem erbij kun je de as van het volgende seizoen al uitschrijven: Luckassen, Schwaab, Hendrix, Gutiérrez en Romero. Erg belangrijk omdat je dan al het geraamte van je elftal hebt staan. Mocht de transfergekte losbarsten dan is het makkelijker bouwen aan een nieuw team. Een back of een buitenspeler inpassen is simpelweg eenvoudiger dan voetballers vervangen met een centrale positie op het veld.

Dat er vers bloed voor de flanken moet komen lijkt ook overduidelijk. Zowel Brenet als Arias staan bij menig club hoog op het verlanglijstje. Een goede talentvolle rechtsback lijkt dan ook een van de grootste transfertargets van de landskampioen. Als klap op de vuurpijl kan deze zomer natuurlijk ook nog Lozano voor een clubrecord worden verkocht. Een goede vriend van Marcel Brands, Mino Raiola, schijnt de nieuwe zaakwaarnemer te zijn van Chucky.

Als de aanvaller van PSV schittert op het WK, dan kan hij makkelijk voor vijftig miljoen worden verkocht. Het belooft dus een hete transferzomer te worden aan de Frederiklaan. Maar wie neemt de telefoon op? Marcel Brands? Mocht hij vertrekken dan laat hij de club goed achter. Met veel kapitaal op het veld en een positieve transferbalans.

Meer berichten