Foto: Marjolein van Hoof

PSV speelt tegen ADO Den Haag zomeravondvoetbal

  Column

PSV heeft na het gelijkspel tegen Roda JC opnieuw de punten gedeeld, ditmaal met ADO Den Haag. Wederom was er sprake van zomeravondvoetbal waarbij enkele talenten de kans kregen om zich te bewijzen. Pablo Rosario maakt van alle beloften de meest stabiele indruk. De middenvelder heeft een mooie steekpass, hij is fysiek sterk maar laat ook regelmatig defensief een steekje vallen. In de toekomst is hij echter een serieuze gegadigde om het middenveld van de landskampioen te versterken.

Een andere jongeling, Albert Gudmundsson, wist zijn kans in de basis niet te verzilveren. Hij was te onrustig in de afronding, wat normaliter juist zijn sterke punt is bij Jong PSV. De clubleiding heeft echter alle vertrouwen in de IJslander en wil hem dan ook belonen met een meerjarig contract. Zo worden de contouren langzaam zichtbaar voor het PSV van de toekomst. De club zal zich met de jaren meer gaan richten op de jeugdopleiding om zo minimaal de helft van de selectie te vullen met talenten van eigen kweek. De tijden dat PSV een hele selectie bij elkaar kocht is definitief voorbij. In de huidige voetbalmarkt, waarbij voor middelmatige linksbacks al lachend tien miljoen wordt afgetikt, kunnen de Eindhovenaren niet meer mee.

Wat dat betreft is het goed om te zien dat PSV onder de zeventien reeds landskampioen is geworden en dat het elftal onder de negentien de titel voor het grijpen heeft. Art Langeler, Marcel Brands en Pascal Jansen en de andere jeugdtrainers verdienen hiervoor de credits. Zij zijn het die jaren geleden op technisch gebied de ommezwaai hebben gemaakt en nog steeds vormgeven aan het topsportklimaat bij de jeugd op de Herdgang.

De directie heeft deze beleidswisseling financieel ondersteund door vele miljoenen te investeren in een verbouwing van het jeugdtrainingscomplex aan de Oirschotsedijk. Alle faciliteiten krijgen een upgrade en er wordt zelfs een heus stadionnetje gebouwd. Alles is dadelijk aanwezig voor de talenten van de toekomst om zich te ontwikkelen tot toekomstige eerste elftalspelers. PSV heerst niet alleen in Nederland in de eredivisie maar ook in het jeugdvoetbal. De toekomst ziet er in mijn ogen dus fantastisch uit voor de landskampioen uit Eindhoven.

Meer berichten