Foto: Marjolein van Hoof

Rustige zomer?

  Column

De champagne en het bier zijn inmiddels uit de benen en de spelers hebben kunnen genieten van heerlijke zomerse temperaturen aan de Eindhovense Riviera. Wat rest zijn twee wedstrijden om des keizers baard en dan zit het seizoen er op. Het grootste deel van de selectie kan lekker op vakantie, maar een paar gelukkigen strijden om een plek in de selectie van hun land voor het WK voetbal. Van een rustige zomer zal echter geen sprake zijn.

Allereerst zal op korte termijn bekend moeten worden of Marcel Brands blijft of vertrekt bij de club. Mocht hij een nieuwe uitdaging aangaan, dan heeft zijn opvolger tenminste ruim de tijd om te bouwen aan een nieuwe, kampioenswaardige selectie voor het volgende seizoen. Brands zal ongetwijfeld al het nodige voorwerk hebben gedaan met Cocu. Intern zal er dus wel bekend zijn wie er waarschijnlijk zal vertrekken en wie de beoogde vervangers moeten worden. Idealiter zal de mogelijke nieuwe technisch directeur dan ook voortkomen uit de boezem van de club in plaats van een buitenstaander. De meest voor de hand liggende kandidaat is mijns inziens Frank Arnesen. Hij heeft de job in het verleden al met succes uitgevoerd bij PSV en daarna bij gerenommeerde topclubs zoals Chelsea en Hamburger SV.

De Deen heeft dus een netwerk van hier tot Tokio en dat is allesbepalend wil je succesvol zijn in de huidige voetballerij. De vraag luidt: heeft hij er trek in om weer weken van honderd uur te werken op zijn huidige leeftijd? Momenteel bewaakt hij het technische beleid van PSV in de raad van commissarissen. Een erebaan voor nop maar met een grote verantwoordelijkheid. Wellicht werpt hij zich liever op als mentor en sparringpartner van een nieuweling? Iemand zoals John de Jong, die al jarenlang als hoofd van de scouting werkzaam is als rechterhand van Marcel Brands.

Algemeen directeur Toon Gerbrands predikt dat er voor iedere cruciale functie bij de club schaduwlijsten met kandidaten klaar moeten zijn mocht er aan bepaalde personen worden getrokken. De komende weken zal blijken of deze lijsten moeten worden geraadpleegd, Marcel houdt ons niet langer in spanning.

Meer berichten