Foto: Marjolein van Hoof

Kansen

  Column

Na een pauze vanwege internationaal voetbal mag PSV weer vol aan de bak in eigen huis tegen NAC. De Bredanaars hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie dus zullen ze maximale tegenstand bieden. Bovendien hebben ze de gelegenheid gehad om twee weken naar deze wedstrijd toe te leven terwijl de vele internationals van PSV de hele wereld zijn overgevlogen om uit te komen voor het eigen land.

De prestaties van hen waren wisselend. Zo speelde Jeroen Zoet een redelijke wedstrijd, maar ging hij wel in de fout bij het doelpunt van Engeland. Santiago Arias en Hirving Lozano daarentegen dartelden over het veld en lieten zien over de juiste vorm te beschikken. Hopelijk nemen de Zuid-Amerikanen deze goede vorm mee naar Eindhoven, het zal hard nodig zijn in de komende wedstrijd. NAC beschikt immers over een aantal goede spelers van Manchester City die niet zouden misstaan in het shirt van PSV. Sterker nog: Marcel Brands heeft onlangs geïnformeerd naar de diensten van linksback Angelino.

De vraagprijs is echter dermate hoog dat PSV onmogelijk concreet kan worden voor de getalenteerde verdediger. Een andere gevaarlijke speler is spits Sadiq, die de verdedigers in de eredivisie de nodige hoofdpijn bezorgt. De huurling van AS Roma speelt puur op intuïtie en met zijn krachtige lijf doet hij een beetje denken aan voormalig Ajacied Nwanko Kanu. Met zijn uitschuifbare benen glibbert hij langs tegenstanders alsof ze er niet staan en dus kunnen Schwaab en Isimat hun borst nat maken. Hoe dan ook: de wedstrijd tegen NAC moet koste wat het kost drie punten opleveren. Goed spel is in deze fase van de competitie irrelevant. Alleen bij winst kan PSV comfortabel toewerken naar de toppers tegen AZ en Ajax.

De marge is dan immers nog ruim genoeg om het nodige puntenverlies te lijden. Wie Cocu echter een beetje kent, weet dat hij vooral uitgaat van een positief scenario. Hij redeneert dat als de Eindhovenaren de drie volgende wedstrijden winnen, de titel een feit is. Gewoon uitgaan van eigen kracht en denken in termen van kansen in plaats van bedreigingen.

Meer berichten