Foto: Marjolein van Hoof

Geheim wapen

  Column

In de vrieskou van Eindhoven heeft PSV de overwinning binnengesleept tegen een tiental Venlonaren die het allemaal wel prima vonden. Heeft het elftal van Cocu daarmee de kater weggespoeld van de oorwassing tegen Willem II? Wellicht qua resultaat wel, maar het veldspel liet wederom te wensen over. Het tempo lag veel te laag, waardoor het aanvalsspel zeer voorspelbaar was. Je zou verwachten dat de spelers over het veld vlogen om de fans te tonen dat de vernedering in Tilburg slechts een incident was.

Dit bleek een utopie, waardoor het thuispubliek het team letterlijk verbaal wakker wilde schudden. Hopelijk doet de aanstaande interlandpauze het elftal goed waardoor het laatste blok van zes wedstrijden succesvol kan worden afgesloten. Waarschijnlijk is de nieuwe aanwinst Romero dan ook van de partij. De Argentijnse aanvaller kan weleens het geheime wapen worden op jacht naar de landstitel. Momenteel heeft Cocu namelijk alleen wat jeugdspelers achter de hand om in te brengen als er iets geforceerd moet worden.

Met de cruciale wedstrijden tegen AZ en Ajax in het vooruitzicht is het een rustgevende gedachte dat er meerdere aanvallende opties zijn. Bovendien weten de verdedigers totaal niet wat ze kunnen verwachten van de miljoenenaankoop uit Zuid-Amerika.

Hierdoor heeft Cocu nieuwe tactische wapens die hij kan inzetten om de tegenstander te verrassen. Het zal nodig zijn, want de coach heeft meermaals aangegeven dat deze selectie enkel kan presteren wanneer de inzet en focus 100 procent is. Een nieuwe concurrent zorgt automatisch voor meer scherpte en beleving in de kleedkamer, dat net het verschil kan maken in de kampioensrace.

Om de schaal te bemachtigen hoeven de Eindhovenaren slechts vier van de resterende zes wedstrijden te winnen. Blijft de voorsprong van zeven punten intact dan is de topper tegen Ajax de kampioenswedstrijd. Deze luxepositie hebben de spelers zichzelf verschaft door een fantastische reeks overwinningen. Het gezeur uit Amsterdam, dat PSV een mogelijke titel niet verdient, is dan ook gehuil voor de bühne met een hoog Calimerogehalte. Iedere club die na vierendertig wedstrijden bovenaan staat is de terechte kampioen van Nederland.

Meer berichten