Foto: Marjolein van Hoof

Droomscenario

  Column

Waar iedereen ervan uit ging dat na dit weekend de voorsprong van PSV zou slinken naar slechts twee punten gebeurde echter het tegenovergestelde. De Eindhovenaren speelden met het mes tussen de tanden en overklasten Feyenoord op alle fronten. De verdiende zege kon dan ook niet uitblijven. Ajax dacht wel even op vijftig procent kracht te winnen van ADO Den Haag (0-0) maar kwam bedrogen uit. Vrouwe Fortuna was hen niet goed gezind en dus verlieten de Amsterdammers met het schaamrood op de kaken het veld.

De voorsprong van PSV op de rivaal bedraagt nu maar liefst zeven punten terwijl er slechts negen wedstrijden te spelen zijn. PSV moet nog zeven wedstrijden zien te winnen om zeker te zijn van het landskampioenschap. Bovendien komen de Ajacieden nog op bezoek in Eindhoven. Zaak is dat PSV minimaal vier punten voorsprong overhoudt, zodat deze wedstrijd in principe verloren mag worden en dan nóg heb je alles in eigen hand.

Met andere woorden: Cocu bevindt zich momenteel in een luxepositie. In een droomscenario wint PSV de aankomende vijf wedstrijden waardoor de wedstrijd tegen de Amsterdammers mogelijk zelfs het kampioensduel kan worden. Wat een ambiance zal er dan in het Philips stadion heersen, een gedachte om nu al kippenvel van te krijgen. Echter zover is het nog lang niet, met tegenstanders als AZ en FC Utrecht kun je de borst nat maken. Cocu waakt ervoor dat zijn spelers vervallen in misplaatste Amsterdamse arrogantie, immers hoogmoed komt voor de val.

Daarnaast hebben de pennenlikkers in Zeist Lozano voor maar liefst vier wedstrijden geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk is. Geheel terecht wordt deze abnormale schorsing aangevochten. Soms is het belangrijk dat je als club van je afbijt en een signaal afgeeft, ongeacht de verdere consequenties. Je moet je nooit laten piepelen door de hogere machten die er alles aan doen om een eerlijk competitieverloop onmogelijk te maken. Zolang de Mexicaan afwezig is mag Pereiro weer eens zijn voeten laten spreken. In de Kuip liet hij zien de meest technische speler van de selectie te zijn.

Meer berichten