Foto: Marjolein van Hoof

Strijden

  Column

PSV heeft sinds lange tijd weer eens punten laten liggen in een thuisduel. Tegen SC Heerenveen kwam de ploeg in de tweede helft nauwelijks van de eigen goal af, waardoor het onheil over het team werd afgeroepen. Een comfortabele voorsprong verdween dan ook als sneeuw voor de zon, met een gelijkspel als gevolg. Weliswaar mag Cocu aandragen dat zijn ploeg in de tweede heft moest aantreden met tien man, maar dat mag nooit een excuus zijn om helemaal geen enkele drang naar voren te tonen.

Het enige wat de spelers deden was keihard werken en de bal blind naar voor rossen, waar Luuk de Jong de bal kon doorkoppen naar niemandsland. Als je dit soort spel vertoont in de Champions League tegen Real Madrid dan valt het nog te billijken. Maar tegen Heerenveen moet je, met alle respect, toch in staat zijn om zelfs met een man minder gevaarlijk te worden. Dat de Eindhovenaren hier niet in slaagden zegt veel over de kwaliteit van de spelers. Als Lozano en van Ginkel er niet bij zijn dan blijft er maar een middelmatig ploegje over. Des te groter is de prestatie van Cocu, mocht hij met dit team kampioen worden. Zo ver is het helaas nog lang niet. Dit weekend wacht namelijk Feyenoord in de Kuip voor een onvervalste kraker. Deelname van Lozano en Van Ginkel is hoogst twijfelachtig.

"Het enige wat de spelers deden was keihard werken en de bal blind naar voor rossen"

Lozano vanwege een verwachte schorsing aangezien hij voor de tweede keer dit seizoen een rode kaart werd aangesmeerd door een speler van Heerenveen. Van Ginkel kampt nog met knieklachten. Wordt er wederom puntverlies geleden dan komen de Amsterdammers akelig dichtbij. Win je deze wedstrijd, dan houd je een belangrijke marge die je wellicht kan uitbreiden tot het moment dat de Amsterdammers op bezoek komen in Eindhoven. Deze wedstrijd zal uiteindelijk allesbepalend zijn in de strijd om de titel. In de aanloop naar deze wedstrijd zullen de rood-witten iedere wedstrijd tot de bodem moeten gaan. De fans weten deze inzet en passie te waarderen en moedigen de ploeg aan in voor- en tegenspoed, samen strijden voor de titel!

Meer berichten