Foto: Marjolein van Hoof

Versterking

  Column

Een enerverende week heeft PSV achter de rug. Eerst was er de bekerclash die tegen Feyenoord ongelukkig verloren ging, vervolgens hadden de Eindhovenaren geen kind aan PEC Zwolle. De wedstrijden gaven een perfect beeld van de huidige staat van het elftal. Verdedigend piepend en krakend en de aanval veelbelovend, maar vaak niet meedogenloos genoeg. Vooral in de Kuip ontbrak het aan scherpte voor de goal. Het elftal speelde bij vlagen uitstekend, maar in de zestien meter werden er zelden uitgespeelde kansen gecreëerd.

Het bleef vaak bij schoten van afstand die zelden tussen de palen waren gericht. Jorrit Hendrix was een van de spelers die het vizier niet op scherp had staan. Dat was niet voor de eerste keer dit seizoen. Iedere wedstrijd krijgt de middenvelder wel een of meerdere mogelijkheden om aan te leggen, maar hij is simpelweg te wild in zijn afronding. Het wordt tijd dat Luc Nilis zich eens ontfermd over de aanjager op het middenveld zodat hij zijn traptechniek kan verbeteren. Wie wel een uitstekend schot in zijn benen heeft is Hirving Lozano. Zijn vrije trappen en corners zijn een verademing ten opzichte van zijn medespelers. Ballen komen strak en hard voor de goal, wat heerlijk is voor een spits. Geen wonder ook dat Luuk de Jong inmiddels weer het net weet te vinden.

Tegen PEC Zwolle kon de spits twee keer gemakkelijk inkoppen op prachtige voorzetten van de Mexicaan. Het derde doelpunt van Luukinho kon hij eenvoudig binnen tikken na goed voorbereidend werk van Joshua Brenet. De back die iedere wedstrijd zijn handen vol heeft aan zijn tegenstander heeft af en toe van die dagen dat hij aanvallend wel het verschil kan maken. Tegen de Zwollenaren zorgde hij met een splijtende pass ervoor dat Lozano een op een met de keeper kwam, waardoor de rode kaart werd geforceerd. Tevens wist hij zelf ook het net te vinden en gaf hij een assist. Een prima wedstrijd van de vleugelverdediger zou je zeggen, ware het niet dat hij verdedigend voortdurend steken liet vallen. De roep van Cocu om verdedigende versterking is dan ook niet meer dan logisch.

Meer berichten