Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof

Schaken

  Column

Terwijl heel Nederland zich bibberend in de winterse kou bevind, traint de selectie van PSV lekker in de zon om zich te prepareren op de tweede seizoenshelft. Vooralsnog is iedereen, behalve de geblesseerde spelers, van de partij. Dus ook Luuk de Jong en Adam Maher, die in de belangstelling staan van de nodige clubs. PSV wil 'Luukinho' het liefst in de zomer verkopen en is met betrekking tot Maher welwillend om in de winterstop zaken te doen. De spits is, zeker gezien de blessure van Jurgen Locadia, nog van grote waarde voor het elftal in de strijd om de titel. Het is nog maar de vraag hoe de nieuwe aanwinst Maximiliano Romero zich aanpast. Om hem meteen tot eerste spits te bombarderen kan als een zware last worden ervaren.

Aan de andere kant kun je ook stellen dat, wanneer je bedragen van rond de tien miljoen euro uitgeeft, je mag verwachten dat een dergelijke versterking meteen een meerwaarde is voor het elftal. Mocht de nieuwe aanvaller niet aan de verwachtingen kunnen voldoen, dan heb je altijd nog Sam Lammers achter de hand, met in zijn kielzog Joël Piroe. Laatstgenoemde laat in de jeugdopleiding veelvuldig het net bollen. Wat dat betreft is het op het bestuursniveau schaken voor gevorderden.

Over het algemeen willen clubs nu alleen spelers die op een dood spoor zitten laten gaan. Dit alles om de ploeg zo veel mogelijk bij elkaar te houden met het oog op de tweede seizoenshelft. PSV moet nog een gat zien te dichten van vijf miljoen in de begroting, maar heeft er dus alle vertrouwen in dit voor het einde van het boekjaar middels een of meerdere transfers voor elkaar te krijgen.

Het motto luidt: alles op alles zetten om het kampioenschap binnen te slepen. Dit klinkt als muziek in de oren van de fans, want die zijn geen boekhouders en willen gewoon prestaties zien. Het liefst met nog een bekwame linksbenige verdediger erbij.

Weet Brands dit te realiseren, dan heeft Cocu geen excuses meer in de strijd om de landstitel.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox